Väder Lidingö

Lidingö lördag 25 maj 2019 v. 21

Senaste kommentaren - Se fler

G.U. Verbeek 4 maj 19:15 om Nära naturen på Millesgården i sommar

"Alla Lidingöbor kommer att påverkas"

tisdag 28 maj 2013 22:08

De fem förslagen för Centrum/Torsvik har alla det gemensamt att Lidingö får ett nytt, annorlunda ansikte. Den rogivande infarten till ön med bergknallar, träd och grönska, ersätts av nya hus på båda sidor av brofästet.

Längre in på ön skall hus rivas och Stockholmsvägen och Lejonvägen breddas till esplanadformat. Skogsdungar och gångstigar som är så uppskattade nu, bebyggs med flerfamiljshus. Lidingös fina principer att anpassa bebyggelsen till naturen och de byggnader som redan finns, kastas över bord.

Men dessa omvälvande förändringar är inte något som bara berör dem som bor och vistas i Centrum/Torsvik nu.

Alla Lidingöbor kommer att påverkas på ett eller annat sätt. Skattehöjningar lurar runt hörnet, eftersom projektet inte är betryggande finansierat.

Stadens ekonomi och tjänstemännens tid kommer att helt koncentreras på projektet Centrum/Torsvik. Andra projekt som är minst lika angelägna läggs på is. Exempelvis utbyggnad och upprustning av våra andra centrumbildningar. Tänk Näset, Rudboda, Baggeby, Käppala med flera, som alla behöver uppmärksamhet.

Det är verkligen viktigt att Du hör av Dig till Lidingö stad på något sätt före den 16 juni, om Du inte vill att utvecklingen skall ta den riktning som jag skisserat!

Åke Fredholm

Dela "Alla Lidingöbor kommer att påverkas"

Kommentera

Fler artiklar från Centrum/Torsvik

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

Radio Lidingö, Alla tiders Visit Lidingö, stor

Annonser från Google