Väder Lidingö

Lidingö söndag 13 juni 2021 v. 23

Senaste kommentaren - Se fler

Britt Elisabeth Broström 21 mar 13:23 om Åsa Regnér till FN

Anpassa affärers öppettider efter kundernas behov

onsdag 28 december 2011 14:30

“Vi har öppet när du har tid” kan man läsa på affärernas dörrar i Lidingö Centrum.

Jasså! var min tanke när jag läste om öppettiderna. Många pensionärer åker med Närtrafiken till Lidingö C. Buss 921 är framme redan 09.38 och det betyder att flera äldre lidingöbor får huttra i tjugo minuter i ur och skur och studera skyltfönstren väldigt väldigt ingående i väntan på att affärer ska öppna.

Men en del affärer öppnar ju tidigare och en stor eloge till dem. Mataffärerna öppnar vid nio och det gör också Expert och nu sist även Apoteket. Det är bara det att maten vill man handla sist och inte släpa in i bokhandeln, skoaffären eller en klädesbutik t.ex. Heder åt de affärer som följer med sin tid och inser att många äldre och även andra är inte betjänta av att kunna göra sina inköp sent på eftermiddagen/kvällen. Då är det mörkt och äldre ser inte var de sätter ned fötterna; är det halkfritt eller inte. Trottoaren som på morgonen var slaskig har kanske redan frusit till.

Många äldre har tidigare haft bil men har numera upphört med bilkörning av en eller annan anledning för att istället åka kommunalt och företrädesvis då med Närtrafiken. Vi vill uppmana affärsidkare att anpassa affärernas öppettider även efter dessa kunders behov.

Det sägs att vi blir fler och fler äldre varav många kommer att erfara ovanstående och likartade problem, så varför inte anpassa servicen redan nu. Säkert kan ni affärsidkare förmå er personal att dela på ansvaret med att öppna butiken respektive stänga om så skulle behövas. Fler nöjda kunder skulle ni få och det är väl ändå detta som ni strävar efter eller?

_Karin Wallgren_

Dela Anpassa affärers öppettider efter kundernas behov

Kommentera

Fler artiklar från Debatt

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google