Väder Lidingö

Lidingö tisdag 21 maj 2019 v. 21

Senaste kommentaren - Se fler

G.U. Verbeek 4 maj 19:15 om Nära naturen på Millesgården i sommar

Debatt: Börja fira inter-nationella lärardagen

fredag 26 maj 2017 11:08

En lärare är en person som gör världen lättare att förstå och som har stort ansvar för oss. I Sverige firar man kvinnans dag, mors dag, fars dag, alla hjärtans dag, arbetarnas dag och Jesus födelse-och dödsdag, men inte lärarnas dag. Det är den viktigaste dagen enligt mig. Det skriver 17-årige lidingöbon Yarob Abdolrahman, som går på Hersby gymnasium, i nedanstående debattartikel.

Till alla som har gått i skolan och fortfarande går i skolan: Har ni tänkt på att tacka era lärare för den kunskap som ni fått.

Det är ovanligt här i Sverige att man firar internationella lärardagen tisdag 5 oktober. Den instiftades av UNESCO tillsammans med Internationell arbetsorganisation 1994. För mig från Syrien är det märkligt att man i Sverige inte firar internationella lärardagen. I Syrien tar vi den dagen som en helgdag och alla elever hämtar blommor och presenter till lärarna för att tacka. Dagen finns för att hedra alla lärare som hjälpte så otroligt många elever att uppfylla sina drömmar.

Jag har bott i Sverige i nästan två år och noterat att i Sverige firar man kvinnans dag, mors dag, fars dag, alla hjärtans dag, arbetarnas dag och Jesus födelse-och dödsdag, men inte lärarnas dag. Den viktigaste dagen enligt mig.

Internationella lärardagen är den viktigaste dagen att fira eftersom läraren bygger en människa och en människa bygger ett samhälle. En lärare är en person som gör världen lättare att förstå och har stort ansvar för oss. Samhället kan bara utvecklas genom de människor som lärarna utbildat. Utan lärarna finns inga ministrar, läkare, advokater med flera.

För att vi tillsammans ska kunna tacka våra lärare som hjälpt oss så otroligt mycket i våra liv, önskar jag att internationella lärardagen firas även i Sverige.

Yarob Abdolrahman 17 år, Lidingö

Dela Debatt: Börja fira inter-nationella lärardagen

Kommentarer

Ann Hedman 2017-05-26 20:21

Hej Yarob!
Det var fint strivet. Tack!

// Ann Hedman

Kommentera

Fler artiklar från Debatt

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

Radio Lidingö, Alla tiders Visit Lidingö, stor

Annonser från Google