Väder Lidingö

Lidingö söndag 9 augusti 2020 v. 32

Senaste kommentaren - Se fler

Anna Pellnäs 20 jul 14:53 om "Slottet" på Storholmen kan komma att rivas

Debatt: Deportera inte de äldre till andra kommuner

onsdag 23 december 2015 00:01

"Vi ska inte tvinga våra äldre att flytta på sin ålderdom, till förmån för andra. Det är ju våra äldre som byggt upp vårt samhälle. Fy skam på er politiker." Det skriver lidingöbon och oberoende moderaten Hasse Jakobsson i nedanstående debattartikel.

I Mitt i Lidingö kunde man igår, 22/12, läsa hur Lidingö stad deporterar äldre till andra kommuner. I artikeln kan man läsa att Monica får tårar i ögonen då hon ser Lidingö på håll. Skärp er politiker.

Tidigare har vi kunnat läsa här på Lidingösidan hur staden stolt iordningställt lokaler för flyktingar. Dessa lokaler i Högsätra har tidigare under året använts av äldre i samband med ombyggnad av Högsätra äldreboende. Monica hade säkert hellre bott i Högsätra än i Skärholmen.

Vi kan ta emot flyktingar men inte i den omfattningen att vi deporterar våra äldre. Vi ska inte tvinga våra äldre att flytta på sin ålderdom, till förmån för andra. Det är ju våra äldre som byggt upp vårt samhälle. Fy skam på er politiker.

Vi måste planera för våra äldre i första hand, därefter för flyktingar. Det är ert ansvar som politiker att vara med och värna om oss som byggt upp samhället. Gör ni inte det kommer partiet som ingen vill tala om bara glida in och ta över om ni politiker inte tar ert ansvar.

Vi som inte är politiker har också en skyldighet att framföra våra uppfattningar. Jag känner ingen som bor på Lidingö som är av den uppfattningen att vi ska tvinga bort de äldre ut ur Lidingö stad. Nu måste vi vanliga människor säga vår uppfattning. Jag vill inte bli utslängd då jag blir gammal oavsett anledning. Pengar ska inte styra vem som får bo kvar. Alla lidingöbor bör ha en möjlighet att bo kvar här på sin ålderdom. Ni fyra som skrev debattartikeln här i oktober (Lidingösidan 5 oktober) har säkert råd att köpa en plats på ön, alla har inte det. Är jag ensam i min uppfattning?

Hasse Jakobsson, oberoende moderat

Dela Debatt: Deportera inte de äldre till andra kommuner

Kommentarer

Hasse Jakobsson 2015-12-28 23:48

Kommentar till Anders Håkansson: Ser att du är politiker, byter ämne. Vi står här o nu. Vad anser du, ska vi deportera våra äldre och prioritera icke Lidingöbor. Eller ska vi ta hand om våra äldre? Vad anser du staden ska prioritera idag?
Två Lidingöbor har vågat ta ställning för våra äldre. Ingen emot, du?
Hasse Jakobsson, oberoende moderat

Julius Soreff 2015-12-28 18:30

Helt rätt Hasse. Ingen flykting över bro om det innebär deportering av en åldring!

Anders Håkansson 2015-12-23 10:34

Det är bara pengar som styr herr oberoende moderats partikollegor på Lidingö.
Man ser inte till att möta behovet hos medborgare pga att det kostar pengar att gå med överkapacitet i äldreboende såväl som förskola och skola.
Nu lägger moderaterna, Lidingöpartiet och Kristdemokraterna ner en förskola i Rudboda för att spara pengar. Barnens och föräldrarnas bästa prioriteras inte.
Genom åren har man stängt ej fullbelagda äldrevårdsplatser.
Tror inte det hjälper att vara oberoende moderat? Byt parti rösta på en annan politik.
Anders Håkansson, Socialdemokrat på riktigt

Anders Bergstedt 2015-12-23 07:31

Du Hasse Jakobsson är verkligen inte ensam. Problemen ställs alltmer på sin spets. Varför följde inte Rönneberga LO:s uppmaning till kursgårdarna att ta emot flyktingar ? Går det bättre med pensionärer ?

Kommentera

Fler artiklar från Debatt

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

Radio Lidingö, Alla tiders Visit Lidingö, stor

Annonser från Google