Väder Lidingö

Lidingö tisdag 25 juni 2019 v. 26

Senaste kommentaren - Se fler

G.U. Verbeek 4 maj 19:15 om Nära naturen på Millesgården i sommar

Debatt: Lidingös krav på nye justitieministern

torsdag 27 juli 2017 22:11

En av våra viktigaste frågor är tryggheten på Lidingö. Idag har statminister Stefan Löfven utsett Morgan Johansson (S) till ny justitieminister. För mig som riksdagsledamot från Lidingö är det avgörande att bevaka Lidingös intressen och därför ställer jag tre krav på honom som ny minister. Det gäller starkare lokal närvaro, säkerställa att polisyrket blir attraktivt och att polisen får tillräckliga resurser. Det skriver Ida Drougge (M) i nedanstående debattartikel.

I dag presenterade statsminister Stefan Löfven sin nya regering efter Alliansens krav på misstroendevotum mot tre statsråd som begått omfattande misstag som ansvariga i säkerhetshaveriet kring Transportstyrelsen. Det var avgörande för Moderaterna och oppositionen att agera för att säkerställa att ansvar utkrävdes när rikets säkerhet hotats.

För mig som riksdagsledamot från Lidingö är det avgörande att bevaka Lidingös intressen och en av våra viktigaste frågor är tryggheten på Lidingö. Ny justitieminister i Löfvens regering är socialdemokraten Morgan Johansson och därför ställer vi tre krav på honom som ny minister.

Starkare lokal närvaro. Så som Lidingösidan rapporterat har det varit nästan ett villainbrott om dagen tidvis på Lidingö och då behövs fler poliser också på Lidingö. En ny justitieminister som tar sitt uppdrag på allvar förstår också värdet av att ha fler poliser på Lidingö.

Säkerställa att polisyrket blir attraktivt. En polis om dagen slutar i Stockholm enligt nya uppgifter och det är oförsvarbart i oroliga tider när tryggheten hotas att så många poliser väljer att sluta. Oavsett om det handlar om bättre arbetsmiljö, starkare lönekarriär eller en ny rikspolischef behöver nya justitieministern våga vända på alla stenar för att stävja denna negativa utveckling.

Fler poliser. Alla som varit i kontakt med polisen kan se hur underbemannade de är och sedan länge läggs brottsutredningar ned på grund av brist på resurser. Det är givetvis oacceptabelt att övergrepp, inbrott eller våldtäkter inte utreds för att poliser saknas kollegor och resurser. En ny justitieminister måste börja säkerställa att polisen får tillräckliga resurser.

Vi moderater kommer fortsätta arbeta för att Sverige ska ha minst 25000 poliser senast 2025. Förstärkningen ska göras både i kommuner som Lidingö och i glesare befolkade delar av landet. Vi vill också att den som är polis ska veta att samhället uppskattar det. Det ska synas både i respekten för yrket, men också i lönekuvertet. Polismyndigheten ska också få mer resurser för att öka antalet civilanställda som kan utreda brott. Det möjliggör även för fler poliser i yttre tjänst.

Ida Drougge, riksdagsledamot från Lidingö

Dela Debatt: Lidingös krav på nye justitieministern

Kommentarer

Anders Bergstedt 2017-08-01 09:21

http://www.expressen.se/ledare/polisernas-usla-villkor-hotar-statens-kar...
Morgan Johansson har mycket att ta tag i. Nu knorrar kommunerna över att de tvingas betala väktare och ordningsvakter för att trygga ordning och säkerhet. Allt tyder på att antalet poliser inte kommer att öka utan minska de närmaste åren.

Anders Bergstedt 2017-07-30 09:32

http://www.expressen.se/kronikorer/leif-gw-persson/poliskrisen-kommer-att-falla-stefan-lofven/
Det kommer att bli en dramatisk höst i Sverige !

Ulrika Levihn 2017-07-28 20:17

Morgan Johansson läser nog inte Lidingösidan, var och hur har dessa krav på honom ställts och har man fått någon respons?

Anders Bergstedt 2017-07-28 17:50

Det är glädjande att Ida Drougge kopplar regeringkrisen till poliskrisen. De brister som nu blivit uppenbara aktualiserar ju också de problem som Anders Ygeman har haft med Rikspolischefen Dan Eliasson. Eliasson har inte levererat det man förväntat sig lokalt på Lidingö.

Den som följt med kommunpolisen Fredrik Walléns veckorapporter och mina kommentarer får en ganska god bild av vilka problemen på Lidingö har. Nu gäller det för allmänhet och kommunalråd att ställa krav på att verksamheten läggs upp efter Lidingös lokala behov.

Kommentera

Fler artiklar från Debatt

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

Radio Lidingö, Alla tiders Visit Lidingö, stor

Annonser från Google