Väder Lidingö

Lidingö söndag 20 januari 2019 v. 03

Senaste kommentaren - Se fler

Karin Wallgren 11 jan 07:32 om Lidingösidan 2004 - 2018

Debatt: Nu är det dags att polisen agerar på Lidingö

fredag 18 augusti 2017 18:11

Det krävs en närvarande polis på Lidingö, med en god lokalkännedom. Dagens situation är allvarlig och då duger inte vackra ord. Det krävs tydlighet, prioriteringar och resurser. Annars finns risken att kriminaliteten breder ut sig ytterligare och att otryggheten ökar. Därför har vi nu bett om ett möte med polisen, i närtid. Det skriver Lidingös fyra kommunalråd i en gemensam debattartikel.

Under sommaren har ett stort antal inbrott ägt rum på Lidingö. En stor del av dessa har utförts av välorganiserade utländska ligor som gör ett stort antal inbrott under en kort vistelse i jakt på guld och smycken. Men även lokala återfallsförbrytare verkar åter vara i farten.

För oss är det stora antalet inbrott oroande och vi lider med de drabbade. Att utsättas för inbrott är ett grovt intrång i den personliga integriteten och lämnar många gånger sår hos de individer och familjer som drabbas.

För att komma till rätta med kriminaliteten krävs ett flertal insatser samtidigt. Helt uppenbart krävs det en närvarande polis på Lidingö med en god lokalkännedom.

Vi vet att det finns ett flertal duktiga och hängivna poliser som brinner för sin uppgift, flera av dem är lyckligtvis även knutna till Lidingö. Dessvärre har vi tvingats bevittna en regering med Stefan Löfven i spetsen, som inte verkar se eller förstå vad som krävs för att vi ska få en välfungerande polis i medborgarnas tjänst. Från regering och polisledning krävs nu att frågan prioriteras högt. Risk finns annars att kriminaliteten breder ut sig ytterligare och att otryggheten ökar. Denna utveckling måste stävjas. Dagens situation är allvarlig. Då duger inte vackra ord. Det krävs tydlighet, prioriteringar och resurser.

Nu måste polisledningen ta det ansvar som krävs och stå upp för det som de är satta att skydda, medborgare och egendom. Det innebär att även polisledningen måste kräva av regeringen att ekonomiska medel ny skyndsamt tillförs så att polisen kan fullt ut genomföra sitt uppdrag bland medborgarna, i hela Sverige och på Lidingö.

För att skarpt tydliggöra vår oro över händelserna denna sommar, situationen rörande ökade inbrott på Lidingö men även rån och andra brott, vill vi diskutera hur vi kan agera för att komma till rätta med detta och få till en tydlig handlingsplan. Därför har vi nu bett om ett möte med polisen i närtid.

Anna Rheyneuclaudes Kihlman (M)
Birgitta Sköld (LP)
Carl-Johan Schiller (KD)
Hans Barje (M)

Dela Debatt: Nu är det dags att polisen agerar på Lidingö

Kommentarer

Johan Andersson 2017-08-23 13:55

Carl-Johan,
Om laget förlorat spelar det ingen roll om en enskild spelare motsvararade förväntningarna eller inte. Laget har likväl förlorat tillsammans.
Jag utgår därför från att KD tar sitt ansvar och inte svär sig fria genom att peka på det största partiet. Vill ni vara i opposition är det ju enkelt att kliva av, eller hur?
Annars kommer jag och säkert många andra väljare att på valdagen döma er efter vad ert "lag" gjort och inte gjort.
Just nu blir det på sista raden inte många rätt...
Och det är knappt 13 månader kvar.

Ola Korsfeldt 2017-08-23 08:24

Äntligen har politikerna i Lidingö insett det ohållbara med en frånvarande polis på ön. Se till att polisstationen blir återbesatt.

Anders Bergstedt 2017-08-22 18:24

http://www.dagensjuridik.se/2017/08/polismiljarderna-kommer-forsvinna-i-ett-svart-hal-det-ar-dagens-organisation-en-garant
Jag tyder avsaknaden på kommentarer som att förtroendet för våra kommunalråd och partier i denna fråga är närmast noll. Alla drar åt sitt håll istället för att agera tillsammans. Gå in och läs Börje Carlssons artikel på Dagens Juridik och min kommentar. Nu måste det bli verkstad! Jag hoppas att Schiller tar på sej ledartröjan !

Carl-Johan Schiller (kd) 2017-08-21 16:45

Hej Johan Andersson,

Vad tråkigt att du tycker att vi alla gör ett dåligt jobb. Du får gärna ge lite konstruktiv feedback till mig på Carl-Johan.schiller@lidingo.se

Ser fram emot fortsatt dialog!

Mvh,

Carl-Johan Schiller (kd)
Kommunalråd och ordförande i Kultur- och fritidsnämnden

Johan Andersson 2017-08-21 11:51

Johan, vi behöver ju inte åka över bron för att hitta syndabockar.
Det har väl knappast undgått någon att nuvarande majoritet på ön i område efter område med eftertryck bevisat sin, om inte direkta inkompetens så i alla fall, oförmåga att förvalta skattepengar och förtroende (jäv, trikåcykelbanor, pendlarparkeringar, tyst asfalt, torsvik, lidingöbanan, bron med mer med mer. Och då är ändå inte påfundet att ersätta en bemannad polisstation med ett handslag och ett foto uppräknat...).
Ska vi verkligen behöva vänta till nästa höst på att få ett styre som förtjänar vårt förtroende?

Johan Persson 2017-08-20 18:01

Nu är det dags att den ickesocialistiska oppositionen avsätter regeringen och byter ut rikspolischefen.

Kommentera

Fler artiklar från Debatt

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

{$sa->title} Nyheterna finns på LN, Odéen Radio Lidingö, Har ni hört

Annonser från Google