Väder Lidingö

Lidingö torsdag 13 augusti 2020 v. 33

Senaste kommentaren - Se fler

Anna Pellnäs 20 jul 14:53 om "Slottet" på Storholmen kan komma att rivas

Våt duk över utvecklingen

torsdag 1 december 2011 14:07

När man läser Bertil Gröndals inlägg kan man inte undvika att erinra sig hur lidingöpartiet har agerat under åren. De har försökt att lägga en våt duk över all utveckling i Lidingö. Vid de tidigare översiktsplanerna har tongångarna varit precis desamma som nu. Ingen förtätning, stagnation av allt, ingen folkökning och inget samspel med stockholmsregionen har varit den ständiga ledstjärnan.

Hade lidingöpartiet fått råda under min tid som kommunalråd hade vi inte haft något centrum och hade vi haft det, så hade hushöjden av någon anledning varit en etage lägre och bilkörning hade pågått på sträckan Princess – Pressbyrån, Gåshagabebyggelsen hade inte kommit till stånd liksom en rad andra projekt.
Lidingös ungdomar har absolut inget att hämta hos lidingöpartiet!

Staffan Anderberg

Dela Våt duk över utvecklingen

Kommentarer

Tore 2011-12-01 16:13

Håller med Anderberg om att låg bebyggelse i Centrum skulle ha varit slöseri med mark. Den inre delen av Stockholmsregionen behöver hög, tät, multifunktionell stadsbebyggelse för att spara natur, och ge underlag till kollektivtrafik. Höghus är dessutom mer energieffektiva, eftersom den mesta av värmen läcker ut genom taket.

Gåshaga är tyvärr inget föredöme. Det blev en förortsenklav med torftig arkitektur, där värdefull mark är bortslösad på ett villaområde, i stället för tät blandstad.

Kommentera

Fler artiklar från Debatt

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

Radio Lidingö, Alla tiders Visit Lidingö, stor

Annonser från Google