Väder Lidingö

Lidingö söndag 13 juni 2021 v. 23

Senaste kommentaren - Se fler

Britt Elisabeth Broström 21 mar 13:23 om Åsa Regnér till FN

Våt duk

torsdag 8 december 2011 11:40

Staffan Anderberg minns inte eller vill inte minnas hur det egentlien förhöll sig kring turerna med det centrum, som M ursprungligen ville ha. Ett centrum, som vida översteg nuvarande Fältöversten på Östermalm. Lidingö skulle minsann visa sin styka och betydelse! Men så tyckte inte vi andra Lidingöbor. Snabbt bildade vi en liten grupp, 5-6 personer, som tog vara på Lidingöbornas synpunkter. På kort tid fick vi ett överväldigande antal underskrifter med begäran om folkomröstning i frågan. Med detta i handen uppvaktade vi dåvarande kommunalrådet, som med tårar i ögonen fick överge M:s storstilade planer.

Lidingöpartiet fick som vi ville – inte någon enplansbebyggelse eller sådan som Staffan Anderberg nu utmålade – utan ett centrum, som kunde accepteras.

Över hela ön var man upprörd över M:s förslag till jättecentrum. Och så är man även över det nu framlagda förslaget till översiktsplan. 3000 lägenheter bara i Torsvik/Centrum, c:a 7.500 invånare ill i detta område!

Men Staffan Anderbergs utfall mot mig och Lidingöpartiet ger mig anledning att påminna om: Ska Du gå ut i strid, ska Du i vart fall ha rena vapen, här = att tala sanning. Så blev det inte nu, tyvärr.

Bertil Gröndal

Dela Våt duk

Kommentarer

Staffan Anderberg 2011-12-09 18:25

Bertil, jag är 100% ärlig. L yrkade i slutvarvet att byggnaderna skulle vara ett våningsplan lägre och drev även frågan att man skulle kunna köra bil genom centrum. Det var i praktiken detsamma som att säga totalstopp för centrum.
Det större centrum som var på tal strax innan jag blev kommunalråd gick in i kv Holmia, men det backade min föregångare ifrån.
Det är gaggigt att älta dessa gamla strider. Men summan av kardemumman är att Lidingö centrum blev för litet. Det håller inte i längden. Nu försvinner Skeppet in i COOP och därmed försvinner all konkurrens inom livsmedelsbranchen i centrum. Jag gissar att det beror på att de två livsmedelsbutikerna, var för sig, är för små. Vårt lilla, men trevliga centrum, utarmas om det inte får större ytor. Skulle sedan systemet etablera sig på ytterligare ett ställe i Lidingö, så blir det kris för Lidingö centrum.

Staffan Anderberg

Kommentera

Fler artiklar från Debatt

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google