Lidingösidan

Lidingö tisdag 23 september 2014 v. 39

Väder Lidingö

Vinet 8.90 från Lidingö säljs nu över hela landet

Högberga Vinfabriks egentillverkade toscanska rödvin 8.90 finns från i dag i Systembolagets alla butiker i hela Sverige och det är inte längre enbart butikerna Lidingö, Garnisonen och Fältöversten som säljer vinet. Beslutet att sälja det lokalproducerade vinet har tagits av Systembolaget, i väntan på regeringens lagförslag om gårdsförsäljning av alkoholhaltiga drycker.

Vinmakarna Johan Zälle och Per Hallgren från Högberga Vinfabrik och deras stolthet, det egentillverkade vinet 8.90.

– För oss på Högberga Vinfabrik på Lidingö innebär det att vi kommer nå ut till alla vinkonsumenter i Sverige utan merkostnader för transporter. Fram till idag har vi endast haft möjlighet att sälja till de tre närmaste systembolagen, säger Johan Zälle, en av vinmakarna i Högberga Vinfabrik.

Fakta: Högberga Vinfabrik startade 2010 på Lidingö och är den enda vintillverkaren i Sverige som arbetar med toskanska druvor, vilka man själva plockar i Italien och sedan transporterar till Lidingö. Druvorna Cabernet Sauvignon och Sangiovese vinifieras sedan efter hantverkets alla regler: krossas, rensas, pressas, ekfatslagras, buteljeras och etiketteras, och man erbjuder sina kunder att medverka i processen. Vinet lagras delvis på svenska ekfat från Visingsö. Totalt produceras 7500 fl per år, var av 1500 fl riservor.

Inga kommentarer hittills.

Lägg till ny kommentar:

Fler artiklar från Ekonomi.

Villa Söderås 1 AB: Vi har inte begått något fel

Förra veckan skrev Lidingösidan om det brev som Lidingö stad skickat ti…

Villa Söderås: Vi vill försköna fastigheten och planterar träd

Det pågår omfattande markarbeten vid Villa Söderås på Elfvikslandet, s…

Annonser: