Lidingösidan

Lidingö tisdag 23 september 2014 v. 39

Väder Lidingö

Starta eget-veckan succé

- Det har varit en succé hela veckan, säger Susanne Söderberg från NyföretagarCentrum på Lidingö, när rådgivningen i Lidingö stadshus entréhall stängde i fredags kväll. Under en vecka har hon, representanter från Företagarna på Lidingö och stadens näringslivschef Cristina Erikson, haft inspirerande samtal med många som funderat på att starta eget. Se Lidingösidan 24 april.

- Starta eget-veckan i stadshuset blev en riktig succé säger Susanne Söderberg från NyföretagarCentrum Lidingö.

– Vi har tagit emot omkring 15 personer per dag som önskat mer information om att starta eget. De har varit i alla åldrar, från 18 år upp till 70. Många yngre kom från Nyckelviksskolan och Bosön. Normalt har vi på NyföretagarCentrum Lidingö ungefär 5-6 rådgivningar per vecka på vårt kontor i Dalénum. Men nu när vi var i stadshusets entréhall blev det lättare att nå oss, säger Susanne Söderberg.

När veckan startade hade hon 200 startpaket med information som intresserade kunde ta med sig för att få en uppfattning hur det är att vara egen företagare. I fredags middag gick det sista startpaketet iväg.

– Många som talat med oss har tankar på att starta något inom hälsoområdet, liksom inom produktförsäljning och design. En del idéer har verkligen möjlighet att kunna växa. Begreppet hälsa är en trend men det finns också en stor marknad som är intresserad av nya idéer inom just det området.

– Till hösten, i september och oktober, kommer vi tillsammans med Lidingö stad att ordna något nytt som vi kallar för “Laptop lobby”, i stadshusets entréhall. Då bjuder vi in företagare på ön att ta med sig dator och sitta här och arbeta tillsammans med andra företagare. Några timmar eller längre, det avgör alla själva. Det blir plats för ett 40-tal personer. Tänk vilka möten och kontakter det kan bli mellan öns företagare och vilka nätverk som kan bildas, säger Susanne Söderberg.

NyföretagarCentrum Lidingö finansieras av det lokala näringslivet på ön. Sponsorerna är engagerade företag som vill bidra till att företagandet ökar. SEB, Swedbank, Danica fondförsäkring, Lidingö stad, Lidingöhem och Företagarna Lidingö är alla sponsorer. Ju fler sponsorer, desto fler rådgivningar och kurser kan de två rådgivarna ge.

På Lidingö startades förra året 439 nya företag. Ungefär hälften av dem som haft diskussioner med NyföretagarCentrum på ön startar sedan företag. För en del tar det två år efter besöket innan de kommer igång. Men, det är inte bara de som tänker starta företag som tar kontakt. En del har drivit sina företag både två och tre år men känner att de behöver mer kunskaper och söker därför upp NyföretagarCentrum.

Inga kommentarer hittills.

Lägg till ny kommentar:

Fler artiklar från Ekonomi.

Villa Söderås 1 AB: Vi har inte begått något fel

Förra veckan skrev Lidingösidan om det brev som Lidingö stad skickat ti…

Villa Söderås: Vi vill försköna fastigheten och planterar träd

Det pågår omfattande markarbeten vid Villa Söderås på Elfvikslandet, s…

Annonser: