Väder Lidingö

Lidingö fredag 25 september 2020 v. 39

Senaste kommentaren - Se fler

Paul Matell 12 sep 10:01 om Norska skidkungar satsar på Hälsans ö

Årets Kock lagar Årets måltid på Pier 16

torsdag 27 augusti 2015 19:03

Ikväll är det en kulinarisk högtidsstund på Lidingö. Årets Kock 2015, Thomas Sjögren, serverar just nu, när denna artikel publiceras, en måltid bestående av fem delmoment, på restaurang Pier 16 i Gåshaga. Restaurangen är fullbokad och de 55 gästerna koncentrerar sig nu på att äta och dricka den mycket specialkomponerade menyn, som Thomas Sjögren sammanställt i samråd med restaurangens köksmästare Christian Siberg.

Thomas Sjögren, Årets Kock 2015, i förberedelsetagen på Pier 16.Thomas Sjögren, Årets Kock 2015, i förberedelsetagen på Pier 16.

Här är menyn. Läs och njut:

3 kalla förrätter
Hackad lättgravad sill med rökt potatis, pepparrot & rå lök
Tartar på havskräfta med ingefära, krispig jordärtskocka och torkade blåbär
Lättbakad Auroralax & hyvlade champinjoner med kräm på rostat kycklingskinn

2 varma förrätter
Blåmusslor med stjälkselleri, fänkål & äpple
Pilgrimsmussla i sin juice med silverlök, brynt smör & citron

Varmrätt
Kolgrillad lammbog med smörkokt kål, syrlig potatiscréme, rålakrits & dragon

Ostar
Alemenäs tegel hård ost. Linné brie från Jürs mejeri, Kittost från Jürs mejeri, serveras med tång & surdegsknäcke, hasselnötsbröd och sommarkompott

Dessert
Variation "88:an" med sommarsmaker av jordgubb, rabarer & fläder

Till alla rätterna serveras specialutvalda viner.

Dela Årets Kock lagar Årets måltid på Pier 16

Kommentera

Fler artiklar från Ekonomi

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

Radio Lidingö, Alla tiders Visit Lidingö, stor

Annonser från Google