Väder Lidingö

Lidingö fredag 29 mars 2024 v. 13

Senaste kommentaren - Se fler

Bästa julklappen: Patent klart för svidfria snuset

fredag 23 december 2016 15:54

GLÄDJEBESKED. Igår fick lidingöbon Bengt Wiberg ett meddelade från Patent och Registreringsverket (PRV) om att hans produkt "Sting Free snus" är patentskyddad i Sverige. Och eftersom patentansökningarna för hela EU och USA är identiska med den nu godkända patentansökan ser framtiden ljus ut för "Lidingösnuset".

Bengt Wibergs uppfinning utsågs i början av december av Venture Cup till en av Sveriges bästa idéer. Foto: Nina Rabe, Venture CupBengt Wibergs uppfinning utsågs i början av december av Venture Cup till en av Sveriges bästa idéer. Foto: Nina Rabe, Venture Cup

- Jag är världens lyckligaste person. Uppfinningen kan teoretiskt få hundratals miljoner människor på planeten att sluta röka samtidigt som alla snusare slipper svidandet och brännandet och skonar tandköttet. En bättre julklapp än så här har jag aldrig fått i hela mitt liv, säger Bengt Wiberg till Lidingösidan. Lidingösidan har tidigare skrivit om Bengt Wibergs uppfinning, se denna länk och även denna.

- Min innovation kanske även kan hjälpa till vid ett framtida EU-godkännande av snus. Swedish Match har ju dragit EU inför domstol för att ändra på snusförbudet i EU på goda grunder då EU:s nya tobaksdirektiv tillåter cigaretter, e cigaretter, smaksatta nikotinpåsar att ha under läppen, amerikanskt undermåligt snuff, indiskt snuff, tuggtobak mm, men inte svenskt snus som är hälsosammare av dem alla i och med bl.a. att det pastöriseras och sedan kyls ned, allt under överseende av det tuffa livsmedelsverket. Om ett par år tror jag därför att hela Europamarknaden öppnas för svenskt snus, säger Bengt Wiberg.

Dela Bästa julklappen: Patent klart för svidfria snuset

Kommentarer

Paul matell 2016-12-25 07:32

Grattis till en riktig hälsoresa med ditt globala patent. Det hade jag aldrig trott när du för 10 år sedan genom dina inspel om kommunal ekonomi och tillväxtprognoser för barn och ungdomar i utbildningsnämnden utbildade opposition och majoritet i stadens kärnverksamhet.
Jag har bara snusat en gång i mitt liv och blev kraftigt illamående men till våren vill jag prova ditt hälsorecept. Kan även en nikotinskeptiker omvändas? Kanske efter en tur med hojarna - Gott Nytt År

Bengt Wiberg 2016-12-24 11:34

Tack Torsten och alla hundratals trevliga Lidingöbor och inte minst fd Lidingö stad kollegor, Mattias på Torsviks Tobak och andra lokala handlare som peppat, gillat och supportat den mycket långa uppfinnarresan som nu snart tar höjd i världen på riktigt förhoppningsvis.

Den som har eller haft problem med sitt tandkött eller tillhör de 40 % av snusare som ogillar att det svider och bränner, eller den som tillhör Sveriges en miljon rökare och inte lyckats sluta. Ta en titt på den öppna Facebooksidan och hitta lösningen på allt och följ med på den spännande framtidsresan om du vill.

God Jul och Gott Nytt År önskar

Bengt "BOW" Wiberg
Snushälsoinnovatör och fd ekonomichef för Lidingö stads utbildningsförvaltning 1999-2014.

www.facebook.com/stingfreesnus

Torsten Engevik 2016-12-24 09:32

Boven!
Riktigt stort grattis! Efter många års slit.

Kommentera

Fler artiklar från Ekonomi

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google