Väder Lidingö

Lidingö lördag 27 februari 2021 v. 08

Senaste kommentaren - Se fler

Elizabeth Salmonson 24 nov 21:33 om Välkommen till Katarina Grettes magiska värld

Beijer Bygg har byggt nytt

fredag 27 november 2015 18:30

På måndag klockan 06.30 slår Beijer Byggmaterial upp dörrarna till det helt nya byggvaruhuset i Stockby. Sista arbetsdagen i de gamla lokalerna vid Canadaängen var idag, fredag. 1892 startade Canada Brädgård sin verksamhet vid Kyrkvikens innersta men nu är det slutsågat där. Istället öppnas ett 4500 kvadratmeter stort varuhus inklusive lager och drive-in. Och allt är under tak.

Butikschefen Bim Jobsen hälsar alla välkomna till det nya varuhuset, s0m öppnar på måndag klockan 06.30Butikschefen Bim Jobsen hälsar alla välkomna till det nya varuhuset, s0m öppnar på måndag klockan 06.30

1892 startade sjökapten Claes Bäckström en brädgård vid Kyrkvikens innersta. Han döpte företaget till Canada Brädgård, eftersom han troligen varit i just Kanada. Transporterna till brädgården skedde då mest med båt för vägnätet på Lidingö var inte utbyggt på den här tiden. Kanske inspirerade namnet även när de nya radhusen (Sveriges första?) byggdes 1907 och skulle namnges? Canadaradhusens ägare blir nu av med Sveriges äldsta brädgård, som genererat många biltransporter under åren.

Den gamla skylten från tidigare epoker finns på plats i varuhuset.Den gamla skylten från tidigare epoker finns på plats i varuhuset.

När SL av kostnadsskäl avbröt planeringen av den nya bussdepån, som skulle ligga i Stockbyområdet, fick istället både Beijer Byggmaterial och Stockby Återvinningscentral möjlighet att flytta dit. Hela området är nu helt förändrat. Stockby Returpark flyttar in på sitt område i slutet av februari.

Del av brädgårdens lager, med allt under tak.Del av brädgårdens lager, med allt under tak.

Beijer har idag 12 varuhus i Stockholmsregionen. Totalt finns 72 Beijer-varuhus från Kiruna i norr till Malmö i söder. Företaget tog över verksamheten på Lidingö 1991 och de 19 anställda kommer ta hand om de cirka 400 besökare från Lidingö, Stockholms norra förorter, Östermalm och Vasastan man räknar med ska komma varje dag, utom söndagar. På plats finns cirka 7000 produkter i lager. Själva varuhuset inklusive kaffehörnan är 1150 kvadratmeter stort jämfört med det gamla på 130 kvadratmeter. På övervåningen finns olika kök uppbyggda för att ge kunder i byggtankar inspiration. Varuhusets största kundgrupp kommer vara byggare med stark lokal förankring samt hemmasnickrare. Det finns 40 parkeringsplatser utanför varuhuset och ordentliga utrymmen för dem som lastar material på sina bilar under det stora taket.

- Beijer Byggmaterial växer så det knakar över hela Sverige och på Lidingö är det inget undantag. Vi har länge sökt efter en ny lokal och är därför enormt glada att välkomna nya och gamla kunder till ett nytt, modernt varuhus som är anpassat efter dagens och morgondagens behov, säger Jens Karlsten, filialchef Beijer Byggmaterial Lidingö i ett pressmeddelande.

Från övervåningen kan Bim Jobsen och alla andra blicka ut över de cirka 7000 produkter som finns på plats.Från övervåningen kan Bim Jobsen och alla andra blicka ut över de cirka 7000 produkter som finns på plats.

Dela Beijer Bygg har byggt nytt

Kommentarer

Ibb Jessen 2015-11-28 09:37

Som boende i kvarteret Canada så välkomnar jag flytten av Beijer Bygg. Transporter och biltrafiken har ofta varit ytterst störande 6 dagar i veckan. Förhoppningsvis blir Elfviksvägens 30km/tim bättre respekterad nu?

Däremot kommer jag att sakna den trevliga och hjälpsamma personalen som alltid ställer upp för sina kunder. Det skall bli ett nöje att besöka Beijer i Stockby!
Tack för de här åren.

Per Larsén 2015-11-28 08:47

Visst är det roligt att vi får ett nytt fint byggvaruhus på ön. Det blir intressant att besöka det i nästa vecka. Tack Beijer Bygg för denna satsning. Samtidigt känns det lite vemodigt att "Canada brädgård" försvinner. Den har i sin ålderdomlighet haft en viss charm som man kanske saknar hos nya byggvaruhus. Tyvärr känns öppettiderna för det nya byggvaruhuset inte som de är anpassade för "hemmasnickrarna". Stängt på söndagar känns väldigt märkligt.

Kommentera

Fler artiklar från Ekonomi

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

Visit Lidingö, stor

Annonser från Google