Väder Lidingö

Lidingö tisdag 9 mars 2021 v. 10

Senaste kommentaren - Se fler

Elizabeth Salmonson 24 nov 21:33 om Välkommen till Katarina Grettes magiska värld

Breviksbadet får pool och nya aktiviteter nästa år

fredag 16 oktober 2015 00:01

Nästa år, när Breviksbadet öppnar i slutet av maj månad, kommer tre nya aktiviteter finnas på badets område. En minibana för elbilar, en rundbana för eldrivna skateboards och en beachvolley-bollplan. Men redan i början av 2016 invigs en inomhuspool med extra varmt vatten för babysim, simskola, rehab och vattengympa. Alla investeringar görs av entreprenören Christian Neidert och Monas Simskola.

Entreprenören Christian Neidert investerar i Breviksbadet.Entreprenören Christian Neidert investerar i Breviksbadet. I våras rustade Lidingö stad upp Breviksbadets reningsanläggning för cirka fem miljoner kronor. Upprustningen gjordes sedan man slutligt bestämt sig för att behålla utomhusbadet. Det har bl.a. funnits planer att sälja marken för bostadsbyggande, för att få kapital till ett inomhusbadhus. Nu har Christian Neidert och stadens kultur- och fritidsförvaltning kommit överens om ett avtal som löper på tio år. Fram till nu har avtalen endast gällt säsongsvis, vilket avhållit honom från att investera något. Men med ett tioårsavtal har bilden förändrats och nu breddas verksamheten.

I denna byggnad,där fönstren finns, byggs den nya varmpoolen. Klart i januari 2016.I denna byggnad,där fönstren finns, byggs den nya varmpoolen. Klart i januari 2016.

Christian Neidert kommer nu, i första skedet, att investera i fyra aktiviteter. Tillsammans med Monas Simskola, som hållit simlektioner i utomhuspoolen i många år (oavsett utomhustemperaturen), byggs nu en varmpool inomhus i den befintliga byggnad som finns på området. Poolens mått blir 7 x 3 meter och vattentemperaturen kommer vara behaglig för både babysim och rehab-sim. Sedan flera år har Lidingö saknat just en pool för allmänheten med extra varmt vatten. Men i januari 2016 finns det en helt ny, som är öppen året runt.

När badet sedan öppnar i maj får barn mellan 3 och 9 år möjlighet att köra elbil i en ministadsbebyggelse. På ett 400 kvadratmeter stort område högst upp i riktning mot Långängen ska en liten stad byggas upp med hus, blommor och trädgårdar. Kanske det t.o.m. kommer finnas byggnader som är minikopior av kända hus på Lidingö, som Vasaborgen, Centralpalatset, Stadshuset, Millesgården. Det finns inget bestämt, men visst vore det kul att se små bilar i olika former och kulörer köra runt på Lill-Lidingö.

Strax bredvid ministaden byggs en rundbana för de lite större barnen, mellan 9 och 15 år, som vill åka runt på eldrivna skateboards. Det blir lite backigt, men det ska inte vara något problem enligt Christian Neidert.

- I och med att dessa två nyheter, finns det fler saker att göra på badet om det skulle vara en normal svensk sommardag med lite moln och inte alltför varmt, säger Christian Neidert.

Här ska el-bilbanan ligga, säger Christian Neidert.Här ska el-bilbanan ligga, säger Christian Neidert.

Även en beachvolleybollplan ska anläggas. Sedan tidigare finns minigolfbanan och den är kvar, förstås. Den lilla lekparken står sedan i tur att rustas upp. Bassängerna kommer inte förändras, men receptionen förnyas och köket får en upprustning så mer lagad mat kan serveras. Det blir samma öppettider som nu, möjligtvis ökar inträdet med fem eller tio kronor.

Allt nytt som nu görs är entreprenörernas egna investeringar, staden har inga kostnader för nytillskotten. Totalt satsas i första skedet 1,4 miljoner kronor.

Den stora bassängen är nu tömd så mycket som behövs inför vintern.Den stora bassängen är nu tömd så mycket som behövs inför vintern.

Dela Breviksbadet får pool och nya aktiviteter nästa år

Kommentarer

Paul matell 2015-10-17 09:00

Riktigt goda nyheter och ett stort tack till Christian och Monas simskola att erbjuda allt detta till våren i väntan på att Kottlasjön restaureras som badsjö. Och till alla de som vill bada äventyrsbad under vinterhalvåret finns ett flertal i närområdet som mest kostar pengar och knappast kan anses vara kärnverksamhet.

Kommentera

Fler artiklar från Ekonomi

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser från Google