Väder Lidingö

Lidingö fredag 28 februari 2020 v. 09

Senaste kommentaren - Se fler

Jan Jansson 13 jan 17:11 om Grönast på ön

Efter två år: Stockby motionsgård öppnar igen

måndag 17 december 2012 00:28

Jessica Hägerth. med företaget JessiTraining.se tar över Stockby motionsgård från årsskiftet. Den 5 och 6 januari är det öppet hus i Stockby. Sedan startar verksamheten.

Jessica Hägerth. med företaget JessiTraining.se tar över Stockby motionsgård från årsskiftet. Den 5 och 6 januari är det öppet hus i Stockby. Sedan startar verksamheten.

Under trettonhelgen kommer Stockby motionsgård på Lidingö att börja sjuda av liv igen. Jessica Hägerth, som driver företaget JessiTraining.se, kommer då att ha öppet hus i motionsgården och redan veckan därefter flyttar hon dit sina gruppträningar. Fram till nu har hon hyrt in sig hos Lidingö brandstation. Stockby kommer även vara öppet för dem som bara vill duscha och ta en bastu efter en skidtur eller löparrunda. Dessutom kommer det att finnas ett litet kafé på övervåningen.

För nästa exakt två år sedan tvingades företaget, som hyrde motionsgården, att upphöra med sin verksamhet eftersom den inte blev lönsam. Därefter har kultur- och fritidskontoret och sedan Lidingö stads fastighetskontor arbetat med olika förslag på lösningar. Flera företag har varit intresserade av att köpa byggnaden, men inriktningen har varit att den skulle användas till något som har med motion att göra. Och efter en förfrågningsomgång har fastighetskontoret nu slutit ett treårigt hyresavtal med Jessica Hägerth. Hyran är marknadsmässig. En vattenläcka under året har gjort att huset nu genomgår en reparation för att återställa lokalerna.

– Vi kommer att köra gruppträning i små grupper, kanske 12-15 personer, säger Jessica Hägerth. Det innebär att instruktören hinner se alla och också rätta till felaktiga rörelser. Gruppen blir väldigt tight och alla känner sig delaktiga. Det är också så jag arbetat under de senaste 2,5 åren på brandstationen. Alla mina medlemmar kommer att träna här istället. Två nya instruktörer ska också att hyra in sig här med sina medlemmar, så tillsammans blir det cirka 300-350 personer som tränar här, säger Jessica Hägerth.

– Det blir omkring 40 grupper i veckan, med olika typer av träning. Allt från seniorträning (vi måste ta hand om den växande gruppen äldre på ett bra sätt), mamma-barn-träning, cirkelträning till boot camp, cross fit och boxklasser. Alla grupper har inriktningen personlig träning i liten grupp och mycket av träningen går ut på att hitta sin kroppskontroll.

– Jag har varit instruktör i 20 år (på t.ex. World Class, Nautilus, Trimlife och SATS Lidingö), och tycker fortfarande att det är riktigt roligt att leda en grupp och att dessutom få arbeta med mitt stora intresse.

– Man ska kunna komma hit som medlem, eller som gäst och köpa in sig på kanske enbart bastu och dusch om man inte vill träna. Eller så kanske man bara vill ta en fika eller äta en sallad. Det ska finnas olika möjligheter på Stockby, säger Jessica Hägerth.

– Det är väldigt kul att motionsgården blir uthyrd igen till en entreprenör med rätt verksamhet, säger Sven Riddarström, stadens fastighetschef. Vi har alltså slutit ett treårigt hyresavtal och har även planer på att installera bergvärme i huset.

– Under de här två åren har vi inom staden tittat på om vi själva skulle förlägga någon verksamhet hit, men vi har kommit fram till att det är bättre att någon som arbetar med just motion blir hyresgäst. Så det är mycket glädjande det som nu sker, säger Sven Riddarström.

Dela Efter två år: Stockby motionsgård öppnar igen

Kommentarer

Anita Weinius 2013-02-12 23:44

Lycka till Jessica Hägert! Om någon klarar detta är det du! Det jag såg i kväll var väldigt lovande.! Anita

Tor von Sydow 2012-12-18 09:31

Motionsgården öppnar igen, vilken fin Julklapp till många Lidingöbor! Hoppas att Jessica får många besökare som både vill motionera under Jessicas ledning och ta en kopp kaffe efter skidturen eller promenaden. Det är många av oss som under årens lopp haft Motionsgården som en fast punkt för träning i olika former både ute och inne.
Lycka till!
Tor von Sydow, motionär och Centerpartist

Ingvar Lindqvist 2012-12-18 00:01

Lycka till, detta har jag jobbat med hela tiden som det varit stängt, men fastighetskontoret har motarbetat friskvård för lidingöborna. Det var jag som öppnade Motionsgården den 19 sep.1967. Den första motionsgården i Sverige som var kommunalt driven.

Käppala-cyklisten 2012-12-17 19:37

Jag önskar henne lycka till, men jag är rätt skeptisk till att det kommer att fungera ekonomiskt. Min gissning är att motionsgården står tom igen inom ett år :-(

Kommentera

Fler artiklar från Ekonomi

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

Radio Lidingö, Alla tiders Visit Lidingö, stor

Annonser från Google