Väder Lidingö

Lidingö torsdag 24 september 2020 v. 39

Senaste kommentaren - Se fler

Paul Matell 12 sep 10:01 om Norska skidkungar satsar på Hälsans ö

Få kom till samrådsmötet om Max hamburgerrestaurang

tisdag 11 december 2012 23:42

Planarkitekt Johanna Wulff och planhandläggare Peter Bergqvist från Lidingö stad tillsammans med Patrik Engman, Max etableringschef, var beredda att svara på frågor, men det kom inte så många besökare till stadshuset under måndagskvällen.

Planarkitekt Johanna Wulff och planhandläggare Peter Bergqvist från Lidingö stad tillsammans med Patrik Engman, Max etableringschef, var beredda att svara på frågor, men det kom inte så många besökare till stadshuset under måndagskvällen.

Igår, måndag, hölls ett särskilt s.k. samrådsmöte i Lidingö stadshus, om den planerade hamburgerrestaurangen som ska ligga utmed Södra Kungsvägen, granne med Willys. Kanske var det Nobelfesten eller snöfallet som hindrade, men det kom inte så många för att diskutera den kommande etableringen. En annan anledning kan ju faktsikt vara att lidingöborna är nöjda med valet av plats för hamburgerrestaurangen.

På Lidingö stads hemsida finns möjlighet att läsa alla handlingar som ställdes ut igår. Läs på denna länk.

Handlingarna finns också enkelt tillgängliga i stadshusets entréhall och på biblioteket. Samrådet pågår till den 21 januari. Byggstart kan ske tidigast runt oktober 2013.

Länk till Lidingösidans tidigare artiklar om hamburgerrestaurangen.

Dela Få kom till samrådsmötet om Max hamburgerrestaurang

Kommentarer

Helena 2012-12-18 09:41

Undrar hur lång tid det ska ta innan även Lidingö fattar att det är ett enormt slöseri med attraktiv mark att anlägga parkering ovan mark i ett plan (se t ex parkeringen vid Willys och bakom stadshuset). Hur kan det någonsin betala sig annat än för de bilister som slipper ta den verkliga kostnaden och betala avgift i ett garage, helst under jord. Tänk tanken att t ex Hötorgsgaraget hade varit placerat ovan jord i ett plan. Lidingö är inte innerstaden, men väl tillräckligt centralt för att det inte borde vara möjligt att slösa med mark på detta sätt.

Käppala-cyklisten 2012-12-17 19:42

Jag är tveksam till om Max hade velat etablera sig på Statoil-tomten, med tanke på de dåliga parkeringsmöjligheterna där.

Att påstå att Willys ligger i en avkrok tyder på dålig kunskap om Lidingös demografi.

Anders Odéen 2012-12-16 10:58

Placeringen av Max är en katastrof. Beslutsfattarna i stadshuset vet att Statoil-macken i Torsvik snart måste flytta. Vad hade varit lämpligare än att att lägga macken där Max är anvisade, där har det ju de facto funnits en mack tidigare. Då hade Max kunnat använda Staoil-lokalerna på ett vettigt sätt, till och med “drive thru” kan funka på platsen. Max hade hamnat där det rör sig mycket folk och i en framtida utveckling av Centrum-Torsvik är ju den placeringen överlägsen avkroken vid Willys. Släpp tunnelseendet och tänk klokt och kreativt i stället, det är mycket som håller på att gå tokigt p g a politiskt “lägerlekande” i stadshuset…

Karin 2012-12-15 14:41

Som svar på min begäran om bättre tillgänglighet till Willys för trafikanter med Närtrafiken Linje 921 skriver Tekniska kontoret

“SL står fast vid sitt beslut att inte trafikera buss 921 på Lerbovägen. Grässlänten och trappen ner till Willys ägs inte av staden varpå det tyvärr blir svårt för oss att anlägga en asfalterad gångväg ner till Willys. Tyvärr så är det så att man blir tvungen att korsa Södra Kungsvägen nar man ska ta sig mot Käppala. Om något år kommer det att finnas andra sätt att ta sig över Södra Kungsvägen när man kommit längre med exploateringen av Dalenum.”

Andra sätt – fler än ett? att ta sig över Södra Kungsvägen – det är väl en tunnel som Tekniska kontoret skriver om och hur kommer den att sträcka sig?

Ja så var det med den saken. Blev jag förvånad/besviken? Egentligen inte. Men SL har tagit god tid på sig att ge besked för jag har skrivit mer än en gång i ärendet. Svaren jag fått tidigare bekräftar bara att SL mottagit brev(en) och att de skall höra med entreprenören.

“SL står fast … “ – men det här var första gången jag fått veta att SL hade en åsikt om tillgängligheten till Willys från Lerbovägen. Över tre år är lång tid att vänta på det beskedet. Nu kan man förstås därav utgå från att frågan har blivit verkligt grundligt utredd under tiden.

Nog har jag anat åt vilket håll det lutar för när en och annan passagerare har frågat chauffören på 921 om han inte kan köra till Willys så kom svaret att “han inte har tid”. (Men bussen ska ändå köra där förbi fast via Södra Kungsvägen/Läroverksvägen.)

Jag är i alla fall glad att jag inte ödslade tid på att gå på samrådsmötet om Max hamburgerrestaurang som blir granne med Willys – det ägde ju rum på själva Nobeldagen. Det räcker med att läsa miljöbeskrivningen på Lidingösidan om att “det blir en gemensam drive-in infart till Willys och Max som där kommer att ha trivsamma planteringar och sittplatser ute osv” för att förstå att planerarna utgår från att alla är bilburna som ska handla/äta där. Och då blir tillgängligheten för ett gäng pensionärer som brukar handla på Willlys en icke-fråga, eller i alla fall en fråga av lägsta möjliga prioritet.

Vad säger Willys och Max själva? Har ni någon åsikt i frågan. Vill ni underlätta för äldre att kunna gå och handla på Willys och att någon gång gå till Max och äta hamburgare med barnbarn.

Käppala-cyklisten 2012-12-13 20:27

Det är verkligen på tiden att vi får ett riktigt snabbmatställe på ön. Att det blev Max istället för Donken gör det bara bättre. Presto-grillen har ju verkligen chanserat de senaste åren och har dessutom ont om platser inomhus.

När det gäller Lidl så saknar jag verkligen den kedjan här på ön. Hyfsad kvalité till oslagbart pris. Många ö-bor verkar helst vilja skryta med att de handlar i saluhallar och delikatessbutiker, måste bero på något slags mindervärdeskomplex.

P.S
En burgare någon gång ibland är ju knappast ett hot mot folkhälsan. Motviljan mot Max hos vissa måste bottna i en patetisk snobbism…

Stina 2012-12-13 17:12

Hamburgare – en vanlig gammal klassisk köttbullemacka fast platt. Betraktas den svenska köttbullemackan som ohälsosam?

Carl 2012-12-13 13:18

Det kanske skulle vara med korrekt att kommentera artikeln istället för min kommentar, men det glädjer mig att ni med stor vilja vill ägna er åt min kommentar. Hur som helst vill jag bara påpeka att jag tar ej “hälsans-ö” så mycket seriöst. Dock kan jag tycka att ser vi på skolan ungdomar och mat så är inte Max ett val att ha på Lidingö, det räcker med bojkotten för den mat som serveras i skolan till att ungdomarna väljer den närmsta pizzeria för att stilla hungern. Detta är en del, läs och lär, en del av vad Max kommer att bidra med, ytterligare sämre vistelse i skolans matsal. Det räcker som det är. Så mina kära vänner som vill fortsätta kommentera mina rader, försök nu att låta bli och diskutera artikeln.
Vh
Carl

Bo 2012-12-13 09:14

Högfärdig! Moi!?

Tror inte vi varit på samma Lidl.

Liselotte 2012-12-12 21:57

Vad är det som har hänt på Lidingö? Vilka är det som tar sig friheten att vara mästrande hälso-gurus och ser ner på dem som av och till gillar att äta en hamburgare? Låt varje människa bestämma över sina egna liv, hälsosamma eller ohälsosamma.
Det har gått för långt med “Hälsans Ö”-kampanjerna. Nu ska alla vi som inte tränar flera gånger i veckan eller gillar att äta kruska och kli sorteras in som andra klassens medborgare. Vi är inne på farliga vägar när vi börjar döma människor efter hur de lever – det har gjorts förr och i sammanhang som vi idag inte vill kännas vid. Då har det gällt religion, ras eller andra kriterier som inte fallit makthavarna på läppen.

Robert 2012-12-12 20:10

Är ibland svårt att avgöra om vissa kommentarer formuleras som de gör beroende på ironi eller högfärd. Vad gäller Lidl är det så att betydande del av deras utbud produceras av samma leverantörer och är till innehållet exakt detsamma som det som sälja i den “fina kvalitetsbutiken”. Det som skiljer är förpackningen och framför allt priset. Döm inte fåren efter ullen.

Bo 2012-12-12 16:04

Det är inget ohälsosamt alls med att äta kött eller fisk mellan två brödskivor. På Max kan du också få kött i salladsblad.

Begreppet “hälsans ö” är bara ett lite krystat försök av våra kära politiker att hitta på en bra slogan för Lidingö. Det behöver du inte ta så allvarligt på.

Det finns mest bostadsrätter i Högsätra nu så särskilt fattiga är de inte längre där. Att folk handlar på Lidl tyder snarare på brist på kvalitétskänsla.

Carl 2012-12-12 14:40

Trams. Snabbmat på “hälsans ö” Jo tack, där sprack den saken… vi kan ju öppna upp lidl samtidigt vid Willys/högsätra och segregera de fattiga med billiga varor och skräpmat.

Lägg ned drömmen om Max!

Kommentera

Fler artiklar från Ekonomi

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

Radio Lidingö, Alla tiders Visit Lidingö, stor

Annonser från Google