Väder Lidingö

Lidingö måndag 8 mars 2021 v. 10

Senaste kommentaren - Se fler

Elizabeth Salmonson 24 nov 21:33 om Välkommen till Katarina Grettes magiska värld

Fem år med ROT har gett 200 heltidsjobb på Lidingö

torsdag 23 januari 2014 00:01

Tack vare avdraget har vi fått snabbt växande marknader och sundare konkurrens, säger Göran Leuhusen, ordförande för Företagarna på Lidingö.

Tack vare avdraget har vi fått snabbt växande marknader och sundare konkurrens, säger Göran Leuhusen, ordförande för Företagarna på Lidingö.

Det är nu fem år sedan ROT-avdraget infördes. Avdraget har bl.a. inneburit att många svarta jobb blivit vita inom t.ex. byggsektorn. För Lidingös del beräknas antalet företag i kommunen som förra året jobbade i ROT-sektorn varit cirka 200 stycken, ett i stort sett oförändrat antal jämfört med 2012.
– Ett annat sätt att belysa ROT-jobbens betydelse är att peka på att omkring 7 500 personer i kommunen använt sig av ROT-avdraget och alltså fått ett förhoppningsvis bättre boende, säger Göran Leuhusen, ordförande för Företagarna på Lidingö.

Organisationen Företagarna har beräknat att ROT-avdraget i grova drag gett 15 000 – 25 000 nya vita jobb i landet, arbeten som annars gjorts svart eller inte alls. Det har gett företagen större volymer att slå ut fasta kostnader på och bättre förutsättningar för tillväxt i många mindre företag.

– Slutsatsen efter fem år med ROT är helt klar, säger Göran Leuhusen. Tack vare avdraget har vi fått snabbt växande marknader och sundare konkurrens. Allt detta utan kostnad för staten eftersom de nya vita jobben genererar skatteintäkter. De som tidigare jobbat svart får dessutom bättre arbetsvillkor och en större social trygghet, genom tillträde till socialförsäkringar och pensionssystem.

Dela Fem år med ROT har gett 200 heltidsjobb på Lidingö

Kommentera

Fler artiklar från Ekonomi

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser från Google