Väder Lidingö

Lidingö söndag 7 mars 2021 v. 09

Senaste kommentaren - Se fler

Elizabeth Salmonson 24 nov 21:33 om Välkommen till Katarina Grettes magiska värld

Företagarfrukost på Pier 16

lördag 6 december 2014 07:07

På fredagsmorgonen samlades ett hundratal företagare från Lidingö på restaurang Pier 16 i Gåshaga. Efter en dryg halvtimmes möjligheter att knyta nya kontakter, samtidigt som frukosten åts, hälsade näringslivschefen Cristina Erikson välkommen.

Benny Johansson, Anna Rheyneuclaudes Kihlman och Göran Leuhusen talade på fredagsmorgonens företagarfrukost på Pier 16 i Gåshaga.Benny Johansson, Anna Rheyneuclaudes Kihlman och Göran Leuhusen talade på fredagsmorgonens företagarfrukost på Pier 16 i Gåshaga.

Först talade den nya kommunstyrelseordföranden Anna Rheyneuclaudes Kihlman, M, om den näringslivspolicy som antagits för Lidingö och som hon ser fram emot att börja arbeta med.
- Arbetet kommer att dras igång 2015 och jag kommer själv att vara engagerad i arbetet. Utveckling är inte alltid bara hus, utan även skola, omsorg och näringsliv. Näringslivspolicyn är viktig så Lidingö blir en attraktiv plats att leva och arbeta på. Norra länkens öppning betyder att vi nu har lättare att få hit den kompetens och arbetskraft vi behöver, inom företag, skola och omsorg. För vi behöver ha högkompetens om vi verkligen vill ha Sveriges bästa skola och Sveriges bästa omsorg. Det vill vi arbeta för.

Hon kom även in på den nya politiska majoritet som finns på Lidingö där Moderaterna börjat samarbeta med Lidingöpartiet och Kristdemokraterna.
- Vi tre partier har alla lite olika ingångar men har haft väldigt bra och konstruktiva diskussioner, så jag tror att det kommer att bli bra för Lidingö och vi kommer se utveckling inom alla områden.

Göran Leuhusen informerade om Företagarna, Sveriges största organisation för företagare, som företräder 70 000 företagare i landet. På Lidingö finns omkring 200 medlemmar och för dessa är Göran Leuhusen ordförande.
- Visste ni att småföretag på Lidingö sedan 1990 har skapat cirka 4600 nya jobb. Förra året starades hela 450 nya företag på Lidingö. Av dem var den största gruppen, cirka 35 procent, konsulttjänster och motsvarande, därefter kom företag inom handel, vård och omsorg. Småföretagarna och deras anställda står för 40 procent av de kommunala intäkterna i Stockholms län.

Just nu driver Företagarna på Lidingö fyra frågor: Näringslivsplanens utformning, handelns utveckling speciellt i Lidingö/Centrum, lokalt anpassade förmåner och affärserbjudanden, ökade medlemsaktiviteter.

Benny Johansson, som för ett drygt år sedan startade M3 Gym i Gåshaga, berättade om sina 25 år i hälsobranschen. Med M3 Gym är en dröm förverkligad. Han har ritat byggnaden tillsammans med Wallfast Cisterna och därför har han "den bästa lokalen med den bästa personalen och den bästa utrustningen".

Han kom från Hofors, började arbeta med en entreprenör som skapade det första gymmet som var anpassat "för den normala människan", alltså inte enbart inriktat på dem som bara bygger muskler. Gymmet hette Swings träningscenter och låg på Söder i Stockholm. Senare bytte man namn till Sports Club. Där arbetade han i fem år som lärare och utbildade den egna gympersonalen.

Han blev kontaktad av en person som ville ha en personlig tränare, något som var helt okänt i Sverige för 19 år sedan. Efter några år kunde han expandera den verksamheten och anställa sin första tränare, från Ockelbo, som sedemera blev Prins Daniel. Tillsammans köpte de Master Training där den kungliga familjen tränade.

- Framtidsplanerna är att vi vill expandera och helst även öppna i Lidingö Centrum. Vi ska fortsätta att utvecklas och vi har cirkelträningssystemet Milon, som är det första i Sverige och vi är också franchisetagare för iTrim, som är ett viktminskningskoncept. M3 Gym ska ge någonting bra till alla och vara till för hela familjen, sa Benny Johansson.

Oscar Brobacke som driver Pier 16 tillsammans med sin fru Ann presenterade sin verksamhet, den nya stadsdirektören Anna Hadenius presentade sig, liksom nya miljö- och stadsbyggnadschefen Amanda Horwitz.

Efter detta blev det en visning av M3 Gym, som också ligger i Gåshaga.

Benny Johansson guidade en grupp företagare på sitt gym M3 Gym.Benny Johansson guidade en grupp företagare på sitt gym M3 Gym.

Dela Företagarfrukost på Pier 16

Kommentera

Fler artiklar från Ekonomi

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser från Google