Väder Lidingö

Lidingö måndag 8 mars 2021 v. 10

Senaste kommentaren - Se fler

Elizabeth Salmonson 24 nov 21:33 om Välkommen till Katarina Grettes magiska värld

Förråd istället för grop

fredag 15 april 2016 17:50

NYTT LAGERHOTELL PÅ LIDINGÖ. För ett par månader sedan öppnade företaget Instorage sitt lagerhotell på Ekholmsnäsvägen 44. Den tidigare så stora och djupa gropen mellan Volvo och Batterigrossisten är nu fylld av en femvåningsbyggnad där det kommer att finnas 650 förråd, mellan 0,5 och 12 kvadratmeter stora, att hyra.

Marc Skårman och Mats Crona utanför lagerhotellet Instorage.Marc Skårman och Mats Crona utanför lagerhotellet Instorage.

Lidingösidan skrev om planerna på den nya lagerhotellet redan i februari 2015. Då var bygglovet just klart och nu, ett knappt år senare, har privatpersoner och företag börjar fylla en del av förråden. Byggnaden har fem plan men ägaren Marc Skårman, avvaktar med att inreda tre av dem, dels källarvåningen, dels de två översta.
- Vi vill kunna avläsa vilka behov och önskemål som kunderna har. Därför väntar vi med att inreda hela byggnaden. Men förråden med egna dörrar mot gatuplanet, som kunderna kan köra fram sin bil till, blev uthyrda nästan direkt.

- Bakom den öppna dörren finns ett 0,5 kvadratmeter stort utrymme där 6-8 kartonger får plats, säger Mats Crona.- Bakom den öppna dörren finns ett 0,5 kvadratmeter stort utrymme där 6-8 kartonger får plats, säger Mats Crona.

- Ett förråd på t.ex. 9 kvadratmeter rymmer väldig mycket. På en golvyta av 3 x 3 meter kan man få in cirka 220 flyttkartonger om man travar dem upp till taket, som är 2,8 meter högt. Det är ungefär det bohag som en normalmöblerad 75 kvadratmeters lägenhet har, säger Mats Crona, som är ansvarig för driften av anläggningen.

Via företagets webbsida kan man beställa ett förråd, få en inloggningslänk, åka dit med sina kartonger, ställa in i förrådet och låsa med cylinderlåset som finns förberett.

Förrådet är alltid öppet (24/7/365) och obemannat. Men, inte obevakat. De senaste moderna skydden finns så säkerheten är god för kundernas ägodelar. Likaså finns direktlarm till Lidingö brandförsvar.

Instorage Sverige AB kommer inom en vecka även öppna ett nytt förråd i Nacka. På Lidingö är det nya lagerhotellet öns största och efterfrågan på förrådsmöjligheter växer hela tiden.
- Det kan vara studenter som åker utomlands under ett år, det kan vara några som sålt en lägenhet som de måste lämna innan de kan flytta in i ett nytt boende, det kan vara ett företag som behöver förvara olika handlingar under några år. Vi har bara en månads uppsägningstid så kunderna behöver inte känna sig låsta av långa kontraktstider, säger Marc Skårman. Våra kunder kommer både från Lidingö och Stockholmsområdet. Norra länken har ju inneburit att man nu når Lidingö väldigt snabbt och enkelt.

Förråd, förråd, förråd...Förråd, förråd, förråd... Väggarna till lagerhotellets två första våningsplan är betongförstärkta.Väggarna till lagerhotellets två första våningsplan är betongförstärkta.

Dela Förråd istället för grop

Kommentera

Fler artiklar från Ekonomi

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser från Google