Väder Lidingö

Lidingö torsdag 4 mars 2021 v. 09

Senaste kommentaren - Se fler

Elizabeth Salmonson 24 nov 21:33 om Välkommen till Katarina Grettes magiska värld

Hastighetsskylt för lättare bilister

måndag 14 december 2015 11:12

- Jag gav reklamkillarna rätt fria händer när de fick uppdraget att ta fram reklam för ett nytt fettförbränningskoncept som jag ska starta med. Det säger Marcus Miramadi, ägare till Miramadi Training, i Torsvik. Och, killarna på FCB Fältman & Malmén kom på en lysande, blinkande idé som väckt ordentlig uppmärksamhet på Lidingö.

Marcus Miramadi har all anledning att se glad ut. Den blinkande femman får många att tänka till.Marcus Miramadi har all anledning att se glad ut. Den blinkande femman får många att tänka till.

Under ett par veckor har bilister på Lidingö sett fem reklamskyltar utmed Norra Kungsvägen och Lejonvägen där en röd 5:a blinkat, som om de hållit för hög hastighet. Men texten över och under den blinkande 5:a har haft ett annat budskap: "Du väger 5 kg för mycket" eller "Du kan bli 5 kg lättare hos oss".

Sant eller ej med viktminskningen, men Marcus Miramadi har märkt att blinkande noterats och han är mycket nöjd med responsen.
- Det blev en lokal kampanj med maximal effekt, säger han.

– Att de blinkande digitala siffrorna har effekt ser man direkt. Bil efter bil bromsar in och kikar på budskapet, det har onekligen en viss vib av trafikskylt. Det här är en sådan idé som bara plötsligt sitter där, och även om det var mycket teknik att få skylten digital, så var det värt besväret, säger Bo Tidelius, AD på FCB Fältman & Malmén, till tidningen Resumé.se

Under vecka 3 nästa år syns skyltarna igen. Om viktsiffran ändras är inte klart, men då har det ju varit långa "mathelger"...

- Jag ville göra en lokal kampanj med maximal effekt. Jag har varken tålamod eller resurser att konkurrera med stora företags budgetar, så därför satte jag lite press på byrån istället. Konceptet är redan en succé, säger Marcus Miramadi.- Jag ville göra en lokal kampanj med maximal effekt. Jag har varken tålamod eller resurser att konkurrera med stora företags budgetar, så därför satte jag lite press på byrån istället. Konceptet är redan en succé, säger Marcus Miramadi.

Dela Hastighetsskylt för lättare bilister

Kommentarer

Mikael Olofsson 2015-12-15 15:34

Låter trafiksäkert och bra om den uppfattas som så förvillande lik en hastighetsvarning att folk bromsar...

Kommentera

Fler artiklar från Ekonomi

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser från Google