Väder Lidingö

Lidingö måndag 8 mars 2021 v. 10

Senaste kommentaren - Se fler

Elizabeth Salmonson 24 nov 21:33 om Välkommen till Katarina Grettes magiska värld

Högberga Gård inleder gastronomiskt samarbete

onsdag 13 augusti 2014 00:01

Johan Hjort och David Berggren utanför Högberga Gård på Lidingö. Foto: Högberga Gård

Johan Hjort och David Berggren utanför Högberga Gård på Lidingö. Foto: Högberga Gård

AVEQIAs grundare och VD David Berggren och Högberga Gårds VD och ägare Johan Hjort, har inlett ett samarbete och under hösten startar AVEQIA Cooking Studio en verksamhet på Högberga Gård under namnet AVEQIA@Högberga Gård. Detta är första steget i ett större koncept som kommer att utvecklas under året. AVEQIA arbetar sedan länge med matlagning som aktivitet och har redan idag Europas största och mest exklusiva matstudio på Tulegatan i Stockholm.

Högbergas befintliga matstudio ändrar nu skepnad enligt AVEQIAs koncept med svensk design och köksutrustning från Gaggenau, Neff och Siemens samt kök från Poggenpohl. Ett växthus för egenodlade grönsaker byggs upp utifrån temat “jord till bord”. Här kommer 30 personer även fortsättningsvis kunna laga mat tillsammans – och nu under ledning av AVEQIAs stjärnkockar.

– Många av våra gäster på Högberga Gård delar det stora intresset för mat och dryck med oss, säger Johan Hjort, VD på Högberga Gård. Högklassiga råvaror, när- och härproducerat och maträtter som tillagas från grunden är den matfilosofi vi redan arbetar efter. Dessutom är vi övertygade om att just matlagning är en aktivitet som kan förena människor på ett sätt som få andra aktiviteter lyckas lika bra med,

– I och med vårt nya samarbete kan vi erbjuda våra gäster nya upplevelser, t.ex. ett besök i Sveriges första toscanska vinfabrik som ligger på Högberga Gård. Vi kan också erbjuda övernattning, fler konferenslokaler och framförallt tacka ja till kunder oftare i och med det större utbudet, säger David Berggren.

Nästa steg i samarbetet blir att starta en matstudio för upp till 120 personer på Krägga Herrgård, norr om Stockholm under namnet AVEQIA@Krägga Herrgård.

Dela Högberga Gård inleder gastronomiskt samarbete

Kommentera

Fler artiklar från Ekonomi

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser från Google