Väder Lidingö

Lidingö måndag 8 mars 2021 v. 10

Senaste kommentaren - Se fler

Elizabeth Salmonson 24 nov 21:33 om Välkommen till Katarina Grettes magiska värld

Högberga Gårds Tommy Eriksson till OS

onsdag 27 april 2016 10:23

SKA TILLAGA "FINGER FOOD". Tommy Eriksson, som är Högberga Gårds gastronomiska ledare, ingår i "Stockholm Culinary Team" och kommer att tävla i matlagnings-OS som hålls i Erfurt i Tyskland i oktober.

Tommy Eriksson. Foto: Högberga gårdTommy Eriksson. Foto: Högberga gård

Sverige representeras av ett landslag, ett juniorlandslag och olika regionlag. Tommy Eriksson ingår i "Stockholm Culinary Team" .

- Vi är 12 personer i laget varav jag är den senaste som kvalificerade mig. Jag har fem månader på mig att komma i form vilket är en riktigt tuff och spännande utmaning, säger han.

Tävlingsmomenten, ett antal olika rätter, är fördelade mellan lagmedlemmarna. Tommy Erikssons uppgift blir att tillaga fingerfood, två kalla och två varma, sju stycken av varje som var och en ska väga mellan 10 och 20 gram. Samtliga tävlingsrätter bedöms utifrån utförande och utseende. Juryn kommer inte att provsmaka maten.

- Även om de inte ska smaka ser vi i laget det som väldigt viktigt att det är goda grejer på riktigt, inte bara snygga tävlingsrätter, säger Tommy Eriksson, som blev Årets Möteskock 2015 och som kvalificerat sig till semifinal i Årets Kock tre år i rad.

Ett 20-tal internationella lag tävlar mot varandra. Stockholm Culinary Team är det enda regionlag som tidigare vunnit både VM- och OS-guld.

Dela Högberga Gårds Tommy Eriksson till OS

Kommentera

Fler artiklar från Ekonomi

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser från Google