Väder Lidingö

Lidingö måndag 1 juni 2020 v. 23

Senaste kommentaren - Se fler

Jan Jansson 13 jan 17:11 om Grönast på ön

Högberga Gårds vd Johan Hjort tar över anläggningens drift

onsdag 3 juli 2013 00:01

Johan Hjort tar över driften av Högberga Gård tillsammans med Tommy Eriksson och Marcus Åkerlind.

Johan Hjort tar över driften av Högberga Gård tillsammans med Tommy Eriksson och Marcus Åkerlind.

Driften av Högberga Gård på Lidingö tas över av konferensanläggningens vd Johan Hjort från den 15 augusti. Johan Hjort är vd på Högberga sedan 2009 och omsättningen har under de senaste tre åren ökat med 45 procent. Årsomsättningen är idag 35 Mkr. Själva fastigheten ägs även i fortsättningen av Sveriges Kommuner och Landsting, SKL. Johan Hjort tar även över driften av dagkonferensanläggningen Saturnus på Hornsgatan i Stockholm, nära Slussen, som idag omsätter 13,5 Mkr.

Hjort bildar ett nytt bolag tillsammans med Tommy Eriksson och Marcus Åkerlind. Hjort äger 70 procent och de andra 15 procent vardera. De tre känner varandra sedan länge. Tommy Eriksson är sedan några år kökschef på Högberga Gård och har bl.a. två gånger vunnit kocktävlingen Svenska Copper Skillet. Marcus Åkerlind arbetar idag som controller/IT-chef på Svenska Möten, vilket han kommer fortsätta med.

– Att få förvärva Högberga Gård tillsammans med dessa drivna herrar känns väldigt stort. Vi har olika kompetenser och personliga egenskaper vilket tillsammans med humorn gör oss till ett starkt och dynamiskt team, säger Johan Hjort, som bl.a. varit gästgivare på Grythyttans Gästgivaregård, vd för Tammsvik Konferens & Herrgård och vd för Krägga Herrgård.

– Självklart har jag en drivkraft att utveckla affärerna i den verksamhet jag tar mig an. Mest energi får jag ändå av att se personalen växa i sin uppgift när de är delaktiga i utvecklingen. Högberga Gård är redan idag en unik pärla på Lidingö och vi kommer att fortsätta utveckla verksamheten ytterligare med nya koncept, för att fler gäster ska kunna ta del av den fantastiska miljö som platsen har att erbjuda. Jag har redan mitt eget hjärta här och för mig personligen är det en dröm som går i uppfyllelse i och med förvärvet, säger Johan Hjort. Ny platschef och driftsansvarig på Högberga Gård blir Tina Dernelid.

Högberga Gårds historia går tillbaka till tidigt 1900-tal och dagens huvudbyggnad stod klar 1911. 1964 köpte Landstinget byggnaden för att driva Landstingsskolan. Sedan 1986 har Högberga Gård varit en framgångsrik hotell- och konferensanläggning med Sveriges Kommuner och Landsting samt Apoteket som ägare. I dagarna köpte SKL Apotekets ägarandel och nu har man sålt verksamheten till Johan Hjort. Idag erbjuder Högberga både konferenser, bröllop, weekends och fester. Högberga Gård är Svanenmärkt och medlem i Svenska Möten samt i IACC. I september år 2010 öppnade man Sveriges första toscanska vinfabrik.

– Vi har arbetat tillsammans med Johan i ett antal år och sett vilken god utveckling som skett på anläggningen. Det är med varm hand vi nu överlåter driften av Högberga Gård till Johan Hjort, säger Håkan Sörman, VD för Sveriges Kommuner och Landsting, i ett pressmeddelande.

Tommy Eriksson, Johan Hjort och Marcus Åkerlind. Foto: Kicki Fotograf

Tommy Eriksson, Johan Hjort och Marcus Åkerlind. Foto: Kicki Fotograf

Högberga Gård, invigd 1911.

Högberga Gård, invigd 1911.

Dela Högberga Gårds vd Johan Hjort tar över anläggningens drift

Kommentera

Fler artiklar från Ekonomi

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

Radio Lidingö, Alla tiders Visit Lidingö, stor

Annonser från Google