Väder Lidingö

Lidingö lördag 27 februari 2021 v. 08

Senaste kommentaren - Se fler

Elizabeth Salmonson 24 nov 21:33 om Välkommen till Katarina Grettes magiska värld

Nu har Jernet öppnat

torsdag 30 juni 2016 14:36

BRASSERIE OCH SPORTBAR. Efter en två månaders lång ombyggnad öppnade idag Lidingös kanske mest centrala restaurang Jernet klockan 14.00. Den nye ägaren Alexander Westerberg passar också på att byta namn på retaurangen till Brasserie Jernet och Sportbar. Så från idag kan de sportintresserade sitta på övervåningen och på åtta TV-skärmar följa olika idrottsevenemang och samtidigt ta en öl och äta en bit. "Övriga" kan som tidigare sitta i matsalen i gatuplanet.

Jernet, på Vasatorget, mitt i Lidingö centrum. ArkivbildJernet, på Vasatorget, mitt i Lidingö centrum. Arkivbild Järntrusten på Jernet. Fr.v. ägaren Alexander Westerberg, kocken Christoffer Magnusson Domeij (som sätter ihop menyerna) och Istak Chowdhury. Foto: JernetJärntrusten på Jernet. Fr.v. ägaren Alexander Westerberg, kocken Christoffer Magnusson Domeij (som sätter ihop menyerna) och Istak Chowdhury. Foto: Jernet

Jernet kommer ha sittplats för 200 personer, 100 på vardera våning. De första dagarna, torsdag till och med söndag håller man öppet mellan 14 och 23. Då serveras bara lite enklare rätter och tapas, men från måndag den 4 juli blir det "riktig" lunchservering från 98 kronor. Jernet håller sedan öppet mellan 11 och 23 sex dagar i veckan. På söndagar är öppettiden 12 till 23. Uteserveringen är öppen samma tider.

Alexander Westerberg, som också driver de tre Miyabi-restaurangerna på Lidingö, har under ombyggnaden förändrat en av ytterväggarna på nedervåningen genom att bygga en tegelmur med tegel han köpt från ett rivningshus på Södermalm.

Ombyggnaden tog lite längre tid än beräknat, för man räknade med att ha allt klart i sportbaren till EM-starten i fotboll den 10 juni. Men nu blir istället kanske söndagens kvartsfinalmatch, där Island möter Frankrike klockan 21, som blir Invigningen med stort "I". Bord har redan bokats. Telefonnumret är som tidigare 08-731 06 06.

Jernet har legat mitt i Lidingö centrum sedan starten för 20 år sedan. Namnet kommer av att Lidingö Järnhandel tidigare fanns i den ursprungliga fastigheten, som låg ungefär där den nuvarande byggnaden ligger. När man skulle renovera fastigheten inför ombyggnaden upptäckte man att den behövde saneras så mycket att man istället beslöt sig för att riva och bygga upp ett utvändigt identiskt hus på nästan samma ställe.

Dela Nu har Jernet öppnat

Kommentarer

Anders Wennberg 2016-07-09 06:41

Vi var där och tittade på fotboll hela familjen, mycket trevligt :-) Rekommenderas!

Nicole Ekstam 2016-07-01 23:16

Grattis. Härligt med nya fläktar.
Jag efterlyser lite interiörfoton. Det vore trevligt att se.

Ulrika uhrström 2016-06-30 18:18

Kanonkul.. Kommer tom jag kolla på fotboll o ta en öl..

Cecilia Bernadotte 2016-06-30 17:22

Vem är Alexander Westerberg som restaurangkung påÖn? LidingöBo eller? Spännande....

Cristina Erikson 2016-06-30 14:51

HURRAAAAAAA för superentreprenör Alex, det här blir succé!!!!

Kommentera

Fler artiklar från Ekonomi

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

Visit Lidingö, stor

Annonser från Google