Väder Lidingö

Lidingö måndag 8 mars 2021 v. 10

Senaste kommentaren - Se fler

Elizabeth Salmonson 24 nov 21:33 om Välkommen till Katarina Grettes magiska värld

Lägenheter i Centrum blir bostadsrätter efter 12 år

måndag 22 december 2014 15:51

Vencom Property Partners och den brittiska fastighetsfonden Rockspring, som äger Lidingö Centrum sedan juli 2013, har nu sålt 83 lägenheter till bostadsrättsförening Odengården-Lidingö, som bildades redan för 12 år sedan. Priset är 289 miljoner kronor och överlåtelsen sker under våren 2015. Lägenheterna ligger ovanför butikerna i kvarteret Oden 21 och 22, utnmed Stockholmsvägen och Friggavägen, från SEB till Systembolaget.

Lägenheterna ovanför butikerna i Lidingö Centrum omvandlas till bostadsrätter. ArkivbildLägenheterna ovanför butikerna i Lidingö Centrum omvandlas till bostadsrätter. Arkivbild

- Vi blev kontaktade av bostadsrättsföreningen redan i anslutning till vårt förvärv och har haft en dialog med dem sedan dess, säger Thorsten Slytå, ansvarig för förvaltningen av Lidingö Centrum.

- Över 90 procent av dem som bor i bostadsrättsföreningen har sagt ja till köpet, säger Peter Dybeck, som startade föreningen och som nu är dess ordförande. Alla är positiva till affären som kommer ge oss lägre boendekostnader framöver. Vi förde samtal med Centrums tidigare ägare AP-fastigheter och Vasakronan, men då hände inget.

Överlåtelsen har blivit möjlig genom en s.k. tredimensionell fastighetsbildning, något som gällt de senaste tio åren. Det innebär att fastigheter kan avgränsas i höjd och djupled så att t.ex. olika våningsplan med skilda ändamål inom samma byggnad kan ligga på egna fastigheter och därmed ha olika ägare.

- Reglerna för tredimensionell fastighetsbildning har varit en förutsättning för vår överenskommelse och Vencom har varit väldigt tillmötesgående hela tiden, säger Peter Dybeck.

- Vi ser fram emot fortsatt arbet med den långsiktiga utvecklingen av Lidingö Centrum i nära samarbete med kommunen och övriga intressenter, säger Johan A. Gustafsson, ordförande i Vencom. Fortsatt fokus ligger nu liksom tidigare på utvecklingen av Centrum, som under de kommande åren står inför en spännande förändring och utveckling.

Se även Lidingösidans artikel från 17 juni 2013.

Dela Lägenheter i Centrum blir bostadsrätter efter 12 år

Kommentarer

Anders Wennberg 2014-12-22 17:38

Det ryktas dock om att priserna per kvadratmeter sätts mycket lägre på stora än på små lägenheter, mer än 10 000 skillnad i kvadratmeterpris. Givetvis är oftast stora lägenheter något billigare per m2, men enligt ryktet skall skillnaden här vara extrem. Kan det stämma, och är det så att styrelsen sitter på stora lägenheter och blir vinnare på denna skeva prissättning?

Jag antar att de kommer hävda att de hittat en "oberoende värdering", man vet ju hur "oberoende" sådan kan vara ibland...

Kommentera

Fler artiklar från Ekonomi

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser från Google