Väder Lidingö

Lidingö fredag 25 september 2020 v. 39

Senaste kommentaren - Se fler

Paul Matell 12 sep 10:01 om Norska skidkungar satsar på Hälsans ö

Lidingö Centrum i mitten av länets centra

torsdag 17 september 2015 12:03

Enligt en färsk kartläggning, som HUI Research och Datscha sammanställt, ligger Lidingö Centrum i mitten, vad gäller omsättning i köpcentrum och handelsområden i Stockholms län. Lidingö ligger på plats 43 av de 94 centra i länet som finns med i kartläggningen ”Swedish Shopping Centre Directory” (SSCD). Men tittar man istället på yteffektivitet (= omsättning per kvadratmeter uthyrningsbar yta) placerar sig Lidingö i topp 10, i Stockholms län.

Lidingö Centrum, en lugn onsdagsförmiddag. ArkivbildLidingö Centrum, en lugn onsdagsförmiddag. Arkivbild

Det är HUI Research (Handelns Utredningsinstitut) som i samarbete med Datscha och Nordic Council of Shopping Centers (NCSC) gör den årliga kartläggningen av landets köpcentrum och handelsområden. Enligt sammanställningen finns det nu 357 stycken (förra året 358) köpcentrum i landet. Antalet centra har stagnerat men de fortsätter att öka i yta och omsättning.

Största handelsområdet i Sverige är Kungens Kurva. Därefter följer Gekås Ullared som nu passerat Barkarby Handelsplats. En stor del av tillväxten inom detaljhandeln sker i stora handelsområden och regioncentrum belägna i närheten av större städer, eller i lägen som gynnas av gränshandel.

SSCD är en databas med information om över 350 svenska köpcentrum från 5 000 kvm och uppåt. Utöver detta innehåller SSCD information om över 150 planerade köpcentrumprojekt.

Dela Lidingö Centrum i mitten av länets centra

Kommentera

Fler artiklar från Ekonomi

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

Radio Lidingö, Alla tiders Visit Lidingö, stor

Annonser från Google