Väder Lidingö

Lidingö lördag 18 september 2021 v. 37

Senaste kommentaren - Se fler

Britt Elisabeth Broström 21 mar 13:23 om Åsa Regnér till FN

Lidingö Centrum sålt till en brittisk fastighetsfond

måndag 17 juni 2013 17:45

Lidingö centrum. Arkivbild

Lidingö centrum. Arkivbild

Den brittiska fastighetsfonden Rockspring köper Lidingö centrum av nuvarande ägaren Vasakronan, för 771 miljoner kronor. Det svenska företaget Vencom (Vencom Property Partners), som är Rocksprings samarbetspartner vid köpet, blir också delägare. Själva överlåtelsen sker den 8 juli. Affären görs i bolagsform och köpeskillingen är baserad på ett fastighetsvärde om 771 miljoner kronor.

De tre fastigheterna, som ägts av Vasakronan sedan 2001, omfattar totalt 27 000 kvadratmeter handel, kontor och bostäder.

– Vasakronans strategi är att främst äga kontor och cityhandel. Lidingö centrum faller utanför den inriktningen. Det finns ju utvecklingsplaner för centrum, men vi känner att det tar ganska lång tid innan de kommer igång och att det dragit ut på tiden. Vi har andra investeringmöjligheter som ligger närmare i tiden så därför prioriterar vi dem istället, säger Fredrik Wirdenius, VD på Vasakronan.

På frågan om hur länge Vasakronan haft planer på att sälja Lidingö centrum säger Fredrik Wirdenius att de bara funnits under det senaste halvåret.

– Lidingö Centrum är en stabil fastighetstillgång som står inför en spännande utveckling under de kommande åren. Vi ser fram emot att ta en aktiv roll i detta utvecklingsarbete, säger Vencoms ordförande Johan A. Gustafsson, i ett uttalande. Företagen Jones Lang LaSalle, Mannheimer Swartling och PwC har varit köparnas rådgivare i transaktionen.

Roland Rothman, ordförande i Lidingö Centrums Företagarförening, säger i en kommentar:
– Vi ha haft detta på känn ett tag, men fick reda på det först i morse. Det handlarna är oroliga över när det kommer en ny ägare är hur hyresnivån blir. Men förhoppningsvis blir det nu en aktör som vill sköta om centrum och hålla det snyggt och fräscht. Det är vår förhoppning. Alla som rört sig i Lidingö centrum har ju sett att det varit skräpigt, att rengöringen länge varit undermålig, liksom underhållet. Så nu hoppas vi att det ska fungera med en ny ägare.

Dela Lidingö Centrum sålt till en brittisk fastighetsfond

Kommentarer

Lidingöhem AB 2013-06-18 13:21

Fastigheten Tor, inklusive lokalen som Firren driver sin verksamhet i, ägs av Lidingöhem och ingår därmed inte i köpet.

Anders Odeen 2013-06-17 19:48

LidingöMässan flyttar till frihamnen och Lidingö Centrum får engelsk ägare… Världen krymper! Nu ska vi visa hela Storstockholm hur bra och trevliga företag vi har på Lidingö, inte minst i centrum och för att inte tala om allt som Destination Lidingö har att erbjuda hela världens konfererande människor… Nu kör vi! 12-13 oktober i Magasin 9… www.lidingomassan.se. Wellcome to a better part of Stockholm!

Karin 2013-06-17 19:06

Ingår TOR och nyinflyttade Firren i köpet?

Kommentera

Fler artiklar från Ekonomi

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google