Väder Lidingö

Lidingö lördag 26 september 2020 v. 39

Senaste kommentaren - Se fler

Paul Matell 12 sep 10:01 om Norska skidkungar satsar på Hälsans ö

Lidingö Danscenter utvidgar

tisdag 3 september 2013 00:08

I söndags invigdes Lidingö Danscenters nya lokaler med bl.a. uppvisningsdans.

I söndags invigdes Lidingö Danscenters nya lokaler med bl.a. uppvisningsdans.

I söndags invigde Lidingö Danscenter sina nya lokaler på Stjärnvägen 3 B i Torsvik. Det kom en strid ström av besökare till det “Öppna hus” man ordnade för att visa upp sina nya lokaler. Fyra dansstudior med en sammanlagd yta av 900 kvadratmeter finns nu för de cirka 1 000 elever som går i någon av de olika grupperna.

Det var många, särskilt flickor i yngre åldrar, som ville prova på hur det var att gå på danslektioner. I salarna visade några av de 31 lärarna och deras 12 hjälplärare hur besökarna skulle göra. Och i den största salen, på 200 kvadratmeter, var det uppvisningsdans varje timme.

Anne-Lie Kallenberg startade verksamheten med dansskolan under namnet Art School år 1994 i Folkuniversitetets regi. Då höll hon till på Elverket. Från 1996 började man undervisa även på Högbergavägen 4. Vartefter hittade hon lokaler i Torsvik, som utvidgats under åren. Men eftersom verksamheten hela tiden växt behövdes ännu större lokaler och när fastighetsägaren visade lokalerna, där en tidigare bilfirma hållit till, föll allt på plats. Därefter har det varit mycket planering och ombyggnad innan slutresultatet kunde presenteras i söndags.

Benjamin Kallenberg, som är VD för verksamheten, är från början musiker. Han leder även Yoga & Meditations Centers yogakurser i lokalerna på Högbergavägen 4.

Paret Benjamin och Anne-Lie Kallenberg i de nya lokalerna på Stjärnvägen 3 B.

Paret Benjamin och Anne-Lie Kallenberg i de nya lokalerna på Stjärnvägen 3 B.

Lidingö Danscenter utvidgar

Dela Lidingö Danscenter utvidgar

Kommentera

Fler artiklar från Ekonomi

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

Radio Lidingö, Alla tiders Visit Lidingö, stor

Annonser från Google