Väder Lidingö

Lidingö lördag 26 september 2020 v. 39

Senaste kommentaren - Se fler

Paul Matell 12 sep 10:01 om Norska skidkungar satsar på Hälsans ö

Lidingö stads fastighetschef Sven Riddarström slutar

måndag 21 januari 2013 15:32

Sven Riddarström har lämnat sin befattning som fastighetschef i Lidingö stad och VD för bostadsbolaget Lidingöhem. Brister i ledarskapet, vilket resulterat i hög personalomsättning, har gjort att han fått sluta.

Sven Riddarström fick beskedet om uppsägningen i tisdags eftermiddag och under onsdagen informerades personalen. I väntan på att en ny förvaltningschef har rekryterats ser staden över hur verksamheten bäst ska styras.

– Sven Riddarström är en skicklig yrkesman. Därför är det oerhört trist att ledarskapet på förvaltningen inte har fungerat, säger stadsdirektör Kjell-Olof Karlsson på stadens hemsida.

– Det är tråkigt att blev så här, säger Sven Riddarström. Men har man högsta ansvaret får man ta konsekvenserna när det inte fungerar. Det finns inget fuffens med i det hela och jag får ju beröm för min kompetens, vilket är roligt. Kanske behövs någon som nu kan utveckla verksamheten.

– Det har varit en stor personalomsättning, ja, men samtidigt är det stor brist på kompetent folk i hela branschen varför många ständigt får erbjudanden om nya arbeten från andra företag.

– Jag ska ta mig en funderare på vad jag ska göra framöver men är inte direkt orolig för framtiden, säger Sven Riddarström.

Lidingöhems styrelseordförande Björn Samuelson träder tillfälligt in som VD i väntan på en mer permanent lösning.

Fastighetskontorets huvuduppgift är att försörja stadens egna verksamheter med lokaler och lägenheter för särskilt boende. Vidare ingår att förvalta stadens övriga bebyggda fastigheter samt planera och genomföra investerings-, underhålls- och driftsåtgärder. På kontoret arbetar cirka 25 personer.

Uppdaterad 23 januari:
Styrelsen i Lidingöhem AB har beslutat utse Bjarni Gudmundsson till ny VD för det kommunala bostadsföretaget. Tillträdet sker omedelbart. Bjarni Gudmundsson efterträder Sven Riddarström som avslutade sitt uppdrag i förra veckan.

Bjarni Gudmundsson arbetar i dag som projektledare/upphandlare på Lidingö stads fastighetskontor. Han kommer vid sidan av sina ordinarie arbetsuppgifter att tillsvidare vara VD för Lidingöhem AB.

Lidingöhem AB är Lidingö stads bostadsföretag. Lidingöhems bestånd uppgår till drygt 520 bostadslägenheter och 70 lokaler. Bostadslägenheterna finns främst centralt på Lidingö samt runt Lidingö centrum.

Dela Lidingö stads fastighetschef Sven Riddarström slutar

Kommentarer

Bertil Lindström 2013-01-23 19:41

Nu så handlar det inte om avgångsvederlag utan om ledarskap. Som ledare hänger man inte ut en nära medarbetares eventuella negativa egenskaper offentligt till media. Bristen ligger nog snarare hos ledarna om han får 2 årslöner som vederlag, varför får han det om det varit så grov misskötsel och efter så kort tid som anställd? Här ligger det en hund begraven, jag tror att det finns en helt annan agenda än den vi känner till.

Käppala-cyklisten 2013-01-22 19:04

Nåja, han kan ju trösta sig med två årslöner för att göra ingenting…

Bertil Lindström 2013-01-21 18:48

Tråkig historia. Lidingö stad hänger nu ut Sven Riddarström offentligt att han tvingas sluta på grund av bristande ledarskap. Det här är bland det lägsta jag läst, fy fan, vilken brist på ledarskap hos de som gett Sven sparken.
Dålig stil, kunde inte pressreleasen varit utformad på ett annat sätt?
Som jag ser det så saknar den som skrev releasen grundläggande kompetens i HRM.

Kommentera

Fler artiklar från Ekonomi

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

Radio Lidingö, Alla tiders Visit Lidingö, stor

Annonser från Google