Väder Lidingö

Lidingö tisdag 20 april 2021 v. 16

Senaste kommentaren - Se fler

Britt Elisabeth Broström 21 mar 13:23 om Åsa Regnér till FN

Lidingökvartett tar över restaurangen i Gåshaga

fredag 4 april 2014 00:01

De nya ägarna i Gåshaga, fr.v. Oscar Brobacke, Christer Abrahmsén, Ann Brobacke och Mia Granath. Fortfarande är lokalerna helt tomma, men utsikten mot Höggarnsfjärden och Gåshaga brygga finns alltid där.

De nya ägarna i Gåshaga, fr.v. Oscar Brobacke, Christer Abrahmsén, Ann Brobacke och Mia Granath. Fortfarande är lokalerna helt tomma, men utsikten mot Höggarnsfjärden och Gåshaga brygga finns alltid där.

Det blir fyra lidingöbor som tar över driften av restaurang- och konferensverksamheten i Gåshaga. Mia Granath, Christer Abrahmsén, Ann och Oscar Brobacke har arbetat i restaurangbranschen på Lidingö under lång tid och ser fram emot att snart få öppna sin nya verksamhet i lokalerna, efter f.d. Gåshaga Sealodge. De första gästerna räknar man med att ta emot under andra halvan av maj månad. Namnfrågan är dock inte helt klar ännu. Men det som är klart är att fredagskocken Mattias Larsson blir den nya restaurangens matguru.

De vet vad ger sig in på efter att arbetat inom restaurangbranschen på Lidingö i bortåt tjugo år. Elfviks Gård, Millesgårdens café, Långängens Gård, Espresso har alla drivits av någon av de fyra. Elfviks Gård kommer man ha kvar även i fortsättningen. Blir det sedan reguljär båttrafik mellan Gåshaga brygga och Elfviks brygga är det lätt att åka över och låna tjock grädde om den tagit slut på det ena stället…

Den nya restaurangen i Gåshaga kommer bli som “flera rum i ett rum”. Den stora lokalen ska få olika utformningar för att ge ett annorlunda intryck än det amerikanska stuk som funnits med i lokalen sedan starten 2002. Övervåningen, som man alltså inte längre kan nå direkt från restaurangen, kommer att användas för dem som vill ha konferenser utan att bli störda på samma sätt som tidigare. Hotelldelen med sina 13 rum, också den på övervåningen, kommer att ta emot gäster som tidigare.

– Nu finns motiverade, kompetenta och erfarna hyresgäster med förankring till Lidingö vilket kommer att gynna alla, inte minst lidingöborna, säger Alf Wahlström hos fastighetsägaren Wallfast AB, i en kommentar till Lidingösidan.

Dela Lidingökvartett tar över restaurangen i Gåshaga

Kommentarer

Nina Fredriksson 2014-04-09 04:50

Hej Lidingo!

Vi ar en en familj fran Neptunivagen som har bott i USA i 5 ar och nu flyttar hem sommaren 2014. Vi blev sa besvikna nar vi fick veta att restaurangen aterigen hade gatt i konkurs trots det underbara laget och den tamligen kopstarka malgruppen pa on. Det maste inte vara tillkranglat och gourmet. Bara vallagat och prisvart. Hall menypriserna laga och ta igen det pa vin och ol. Om ni inte gor som i New Jersey. BYOB! Bring Your Own Booze… Snacka med myndigheterna…
Vi ser fram emot att komma tillbaka till Lidingo och den nya restaurangen! Familjen Fredriksson

Lars H Ericsson, Lidingöpartiet 2014-04-08 00:37

Lidingöpartiet önskar de nya restaurangägarna på Gåshaga ett riktigt stort lycka till när de tar över restaurangrörelsen vid Gåshaga brygga!

Flera olika koncept har ju prövats under åren på temat New England, segling, italienskt m.m. Kanske dags att våga testa ett svenskt koncept!

Oavsett vad det blir är det fantastiskt roligt att restaurangen öppnar igen, och extra roligt är det förstås att det är företagsamma Lidingöbor som tar över “rodret”!

Glöm inte att göra reklam för att ta tåget ned till restaurangen när Lidingöbanan öppnar igen till årsskiftet. För att inte tala om Waxholmsbåtarna som snabbt tar stora sällskap från Stockholm City ut till Gåshaga via vår vackra innerskärgård.

Och varför inte anta det gamla anrika namnet “Gåshaga värdshus” igen och kanske anordna ett havsbad intill restaurangen, som det var en gång i början av förra seklet!

När öppnar ni bokningen?

frida 2014-04-05 22:32

“dagens soppa med ett glas vin, till rimlig penning” – “barnen skall vara välkomna” – herregud! Vill ni att stället går i konkurs inom 6 månader??

Wallfast tar skyhöga hyror, och kostnaderna är enorma!

Här fungerar inte lite soppa och vin till glada pensionärer och småbarnsfamiljer!

Kvalitet fungerar, och kundkretsen har råd att betala!

Tänk Oasen Slip!!!

De snåla pensionärerna och barnfamiljerna kan äta hos hong kong kinesen i brevik!

Ulrika Sandell 2014-04-05 00:03

Jättekul! Jag kommer dit och äter när ni öppnar. Lycka till!

ole söderblom 2014-04-04 21:37

Grattis och välkomna till Gåshaga!
Självklart kommer vi ner och äter.
Inte minst är jag och många andra i området
intresserade av en bra take-away-meny och kanske
en liten godisavdelning för vuxna med utvalda
smarrigheter typ Mariannes Saluhall, fast i ngt
mindre skala.
Vinprovningsrummet står redo för nya idéer och
aktiviteter.
En liten scen för musikattraktioner kan dra publik.
Sen tror jag på en dagens soppa med ett glas husets vin
för en rimlig peng. Kan räknas hem på det andra glaset.
Satsa även på att gästerna syns och möts redan i dörren.
Ses där, lycka till.

Mvh
Ole Söderblom

Anders III 2014-04-04 20:20

Grattis Ann och Oscar! Riktigt kul!

Anders II 2014-04-04 16:01

Råd till de nya ägarna:

inte en restaurang till med majskyckling, toast skagen, club sandwich och hamburgare (pankakor och köttbullar till barnen) – då går ni i konken inom ett år!

Satsa inte alls på låga priser som någon skrev, hushållen i gåshaga representerar extremt hög köpkraft.

Satsa istället på kvalitet, goda smaker och bra service (nej inte 16-20 åriga flickor utan erfarenhet).

Och anställ en kock som tar sitt yrke på allvar och byter menyn en gång i månaden!!!!

Den svenska standardmenyn till småbarnsföräldrar kan aldrig täcka er kostnadsbas!!

Hoppas ni följer detta råd!

“aldrig mer en club sandwich”

marie rothman 2014-04-04 15:02

Hurra och grattis!
Ser verkligen fram emot att restaurangen öppnar igen, vad det än står för namn på dörren. Spännande och säkerligen helt rätt tänkt med
“flera rum i rummet”. Vi ses!
Marie Rothman

Christopher Bailey, Villa Brevik 2014-04-04 14:02

Kul med en granne och kollega till sammarbetspartner, som man känner och som står med alla åtta fötter på jorden. Välkomna till södra sidan och lycka till.

TM 2014-04-04 13:05

Grattis! Vad kul.

Ett litet tips: gör stället mycket mer barnvänligare än tidigare, man har inte känt sig välkomna med barnen.

Lycka till!

Staffan Anderberg 2014-04-04 10:18

Härligt! Jag kommer både att ta två öl och en måltid.
Gåshaga Värdshus är det självklara namnet

Anders Odéen 2014-04-04 09:26

Ser fram emot att ta en öl eller äta en bit god mat på Gåshaga Värdshus… Vilket m a o är mitt råd och förslag till namn. Lycka till alla fyra!

Louise 2014-04-04 08:21

Håller med ovanstående kommentar. Läget är fantastiskt men vill man ha en mer varierad kundkrets och en verksamhet som varar måste prislappen ned. Vore roligt att vi som är lite yngre, i 20 årsåldern, också känner oss välkomna för en bit mat!

Sofia 2014-04-04 08:14

Hurra och grattis! Vi kommer som ett skott!

Sven Lidbeck 2014-04-04 00:50

Mot nya djärva mål! When the going gets tough – the tough gets going!
Det är väl så man kan beskriva både förutsättningarna och attityden för att lyckas här på Gåshaga där så många andra har misslyckats.
Jag vet att de här personerna trots sin relativa ungdom inte är några duvungar och deras track record i olika sammanhang på vår kära ö så långt talar ju för sig själv.
Nu gäller det bara för oss Gåshagabor att inte anlägga nån besserwisser-mentalitet hur det kommer att gå, utan i stället önska dom välkomna hit och lycka till inte bara i ord utan också i handling – jag tänker vara den förste att ringa och beställa ett fönsterbord till den 15 Maj!

P@ric 2014-04-04 00:25

Hoppas de får bärighet i den. Och att priserna inte blir så fantastiskt höga.

Kommentera

Fler artiklar från Ekonomi

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google