Väder Lidingö

Lidingö fredag 25 maj 2018 v. 21

Senaste kommentaren - Se fler

Bo Widerström 25 maj 11:41 om Tvärförbindelser ledord för Lidingös politiker

Lidingös företagsklimat bara "så där"

onsdag 16 maj 2018 00:06

SVENSKT NÄRINGSLIVS ENKÄT. 30 733 företagare har tyckt till om företagsklimatet i sin kommun. Av dem var 146 företagare på Lidingö. Svenskt Näringsliv släppte under tisdagen sin årliga undersökning om det lokala företagsklimatet. Det handlar om attityder till företagande, kontakter med kommunen samt service till företagen, som man betygssatt. Som helhet anser Svenskat Näringsliv att dialogen med företagen försämrats och att man för första gången sedan 2002 inte når upp till en godtagbar nivå.

Företagarnas sammanfattande omdöme om Lidingö ligger på 3,41. Illustration: Svenskt NäringslivFöretagarnas sammanfattande omdöme om Lidingö ligger på 3,41. Illustration: Svenskt Näringsliv Politikernas sammanfattande omdöme om företagsklimatet i Lidingö ligger på 4,04. Illustration: Svenskt NäringslivPolitikernas sammanfattande omdöme om företagsklimatet i Lidingö ligger på 4,04. Illustration: Svenskt Näringsliv

Lidingöföretagens sammanfattande betyg av det lokala företagsklimatet är i år 3,41 på en femgradig skala, vilket placerar Lidingl i mitten av länets 26 kommuner. Högst betyg i Stockholms län får Solna, följd av Upplands-Bro, som båda får över 4,0. Enkätresultatet ligger till grund för Svenskt Näringslivs årliga ranking av företagsklimatet i Sveriges kommuner. Rankingen presenteras den 2 oktober. Länk till enkäten.

Lidingösidan presenterar här några av enkätsvaren som rör Lidingö, jämfört med hela landet. Under det senaste halvåret har Lidingösidan publicerat ett tjugotal artiklar om Lidingöföretag, skrivna av Företagarna Lidingös ordförande Katarina Palmstierna. Gå in under "Ekonomi" för att läsa artiklarna.

– Vi genomför nu de åtgärder som den nya näringslivspolicyn pekar ut, där just dialog och ökad kontakt mellan stad och näringsliv är bärande delar, säger kommunstyrelsens ordförande Anna Rheyneuclaudes i en kommentar på stadens hemsida.

– För att stärka dialogen mellan staden och det lokala näringslivet och få en större förståelse för företagarnas utmaningar och behov inför framtiden fokuserar vi nu på att genomföra en rad företagsbesök, säger Malin Rosenqvist, Lidingös näringslivschef på stadens hemsida.

Företagarnas kontakt med kommunen. Illustration: Svenskt NäringslivFöretagarnas kontakt med kommunen. Illustration: Svenskt Näringsliv Om brottslighetens förändring. Politikernas uppfattning är att brottsligheten ökat (40 %). Illustration: Svenskt NäringslivOm brottslighetens förändring. Politikernas uppfattning är att brottsligheten ökat (40 %). Illustration: Svenskt Näringsliv Om brottslighetens förändring. Företagarnas uppfattning är att brottsligheten ökat (25 %). Illustration: Svenskt NäringslivOm brottslighetens förändring. Företagarnas uppfattning är att brottsligheten ökat (25 %). Illustration: Svenskt Näringsliv

Dela Lidingös företagsklimat bara "så där"

Kommentarer

Amelie Tarschys Ingre (L) 2018-05-16 10:55

Sedan 2015 har Lidingös företagares betyg på Lidingös näringslivsklimat sjunkit drastiskt. Det är minst sagt oroväckande och något som även den nuvarande majoriteten (M, LP och KD) borde ta på stort allvar.

Det lokala näringslivet är otroligt viktigt för att upprätthålla ett attraktivt, levande och grönt Lidingö. Ett näringsliv som trivs och utvecklas underlättar för lidingöborna att kunna handla lokalt och skapar nya lokala arbetstillfällen.

När det gäller frågan om kommunens service till företagen så är företagen klart missnöjda. På en skala 1 till 6 där sex är högsta betyg får Lidingö enbart 2,86 i betyg av öns företagare.

Liberalerna vill t ex att näringslivets kontakter med stadens förvaltningar och myndigheter underlättas, regelförenklingar görs och tillståndsprocesser snabbas på och satte i vår budget av pengar för ett snabbspår för företagare vid myndighetskontakter.

Kommentera

Fler artiklar från Ekonomi

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser

Annonser från Google