Väder Lidingö

Lidingö måndag 6 december 2021 v. 49

Senaste kommentaren - Se fler

Britt Elisabeth Broström 21 mar 13:23 om Åsa Regnér till FN

Nu har Max öppnat på ön

onsdag 28 januari 2015 14:35

I dag öppnade hamburgerkedjan Max sin 100:e restaurang, och den ligger på södra Lidingö, granne med Willys. Det blev kö direkt till beställningsdisken och vid bilisternas drive-in.
- Det här är den första riktiga hamburgerrestaurangen på Lidingö men det är Max hundrade, sa kommunstyrelsens ordförande Anna Rheyneuclaudes Kihlman (M) innan hon klippte det röda invigningsbandet som hölls av ägarbröderna Richard och Christoffer Bergfors.

Ägarbröderna Christoffer och Richard Bergfors med restaurangchefen Hanna Cajfeldt och personalen beredda att välkomna de första gästerna.Ägarbröderna Christoffer och Richard Bergfors med restaurangchefen Hanna Cajfeldt och personalen beredda att välkomna de första gästerna.

Det var på Lidingö som grundaren Curt Bergfors fick idén till hamburgerkedjan när brödernas pappa Curt bodde på ön en gång i tiden. Innan han öppnade den första grillkiosken i Gällivare 1968 arbetade han som brevbärare, och var i perioder utlånad till postdistriktet på Lidingö. Mellan passen arbetade han extra på den då så omtalade Prestogrillen. Här föddes också idén om att göra hamburgare på ett nytt sätt, med fokus på kvalitet och svenska råvaror. Nu serverar alla Max-restauranger endast svenskt nötkött, bacon och kyckling.

För den som har bråttom kan man få beställningen per express!För den som har bråttom kan man få beställningen per express!

Restaurangchefen Hanna Cajfeldt och delar av personalen.Restaurangchefen Hanna Cajfeldt och delar av personalen.

Max var den hamburgerkedja som tidigare vann Lidingö stads markanvisningstävling, se Lidingösidan 10 maj 2012. I tävlingen fanns en rad bedömningskriterier med bland annat höga krav på byggnadens utformning. Enligt Lidingö stad var också Max miljösatsning vägledande för valet. Själva byggnaden på den långsmala tomten är unik vad gäller de byggnader som Max har. Förutom de 8,5 miljoner som markinköpet kostade är de beräknade kostnaderna för själva byggnationen runt 20 miljoner kronor. I början ligger besökskalkylen på runt 1000 besökare per dygn, enligt VD Richard Bergfors.

Plaketten som säger att detta är restaurang nummer 100 kommer snart att sättas upp på en av väggarna.Plaketten som säger att detta är restaurang nummer 100 kommer snart att sättas upp på en av väggarna. Kommunalrådet Anna Rheyneuclaudes Kihlman (M) klippte bandet och så vällde det in med...Kommunalrådet Anna Rheyneuclaudes Kihlman (M) klippte bandet och så vällde det in med...

– Vi är jätteglada att Lidingö stad valde oss framför våra konkurrenter. Vi ser fram emot att skapa fler arbetstillfällen för främst unga och att även kunna erbjuda lidingöborna Sveriges godaste hamburgare, säger Richard Bergfors. Nästan 30 nya arbetstillfällen har skapats på ön och de flesta som jobbar bakom disken bor på Lidingö.

Restaurangen på Lidingö ligger utmed Södra Kungsvägen och har 97 sittplatser inomhus plus en uteservering med plats för 72 gäster och Drive-in. Här kan man även använda det nya beställningssystem som Max tagit fram men man kan även beställa sin mat via företagets app. Restaurangen håller öppet 10-24, alla dagar i veckan.

... hungriga gäster som väntat på en hamburgerrestaurang på ön i många år.... hungriga gäster som väntat på en hamburgerrestaurang på ön i många år. Även drive-in-kön fylldes på snabbt med hungriga taxichaufförer.Även drive-in-kön fylldes på snabbt med hungriga taxichaufförer. Beställ maten på appen, säger VD Richard Bergfors.Beställ maten på appen, säger VD Richard Bergfors.

Dela Nu har Max öppnat på ön

Kommentarer

Jan Mårtensson 2015-04-14 09:52

Fick i dag ett reklamblad från företaget i fråga. Där fanns också en lista, i alfabetisk ordning, över orter med restauranger. Mellan Landvetter och Linköping gapar det tomt, men lite senare, i en parantes efter Stockholm återfinns Lidingö.

Må vara att grundaren fick sin idé på Lidingö men nästa generation har uppenbarligen missat några geografilektioner i skolan.

Donald Sumpter 2015-01-31 19:51

Vilken tragedi för hälso Ö Lidingö!

Ali Ates 2015-01-30 13:56

Hej!
Vi var idag och handlade mat från er idag och en av rätterna var en Maxbox. Frågade särskilt om det var gris på den och fick till svar att det inte skulle vara det. Fick sedan frågan om det skulle var chees eller vanlig burgare, tog chees. När vi skulle äta så märkte vi att det var gris (bacon) på burgaren iaf.
Jag är muslim och äter inte gris så blev mycket besviken.

Johan Dahlfors 2015-01-30 08:46

Grattis! Riktigt kul!Bra läge och bra utnyttjande av annars död yta. Välkommet tillskott på ön utan att man gör intrång på vår natur- och kulturmiljö. Kort sagt - suveränt!

Caroline Sengkey 2015-01-29 22:34

Grattis till 100:e Max restaurangen! Och stort grattis till min älskade bror Robin som fått bli en del av Max Lidingös arbetsteam! Kram från stolt storasyster!

Siv Bergius 2015-01-29 08:58

Välkomna till Lidingö - vill man inte alltid ha hamburgare finns det mycket annat att välja emellan! Premiärburgaren smakade gott!

Karin Wallgren 2015-01-29 07:45

Max har öppnat - den nyheten har jag redan talat om för mitt barnbarn. Men var är ingången till Max för gående som kommer från Aga-hållet? Alla kan inte trängas med bilister vid infarten från Lerbovägen. Är trottoaren utmed Södra Kungsvägen klar?

Ylfva Sanabria 2015-01-28 18:42

Vi premiärsmakade, det var gott, tack så mycket!

Anders Bergstedt 2015-01-28 16:44

GRATTIS ! Nu blir våra barnbarn jätteglada. Det är tydligt att privata initiativ är det som fungerar. Detta kommer samma dag som vi får veta att Lidingötåget inte kommer igång förrän i höst. Signalsystemet fungerar inte. Är det någon som hört det förut ?

Kommentera

Fler artiklar från Ekonomi

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google