Väder Lidingö

Lidingö söndag 7 mars 2021 v. 09

Senaste kommentaren - Se fler

Elizabeth Salmonson 24 nov 21:33 om Välkommen till Katarina Grettes magiska värld

MuntraBarn, ny affär på Stockholmsvägen

tisdag 19 augusti 2014 00:26

Anne Stampe, som öppnat butiken MuntraBarn på Stockholmsvägen 60, håller i en mycket populär produkt, tygarmband i olika färger och utföranden.

Anne Stampe, som öppnat butiken MuntraBarn på Stockholmsvägen 60, håller i en mycket populär produkt, tygarmband i olika färger och utföranden.

Sedan i början av juni finns en helt ny barnaffär på Stockholmsvägen 60, i de lokaler där Antikvariat Enhörningen tidigare låg. Anne Stampe har förverkligat en tanke hon länge haft, att starta en ny sorts gammaldags leksaksaffär som samtidigt är ett kreativt centrum för barn.
– Det är så viktigt att prata med barnen när de leker. Mobiler och läsplattor gör att samtalen bara uteblir. Med leksaker av olika slag, där leken blir ett utforskande, får både barn och föräldrar nya möjligheter att uppleva något tillsammans, säger Anne Stampe.

MuntraBarn säljer därför endast produkter som skapar ett utforskande i själva leken. Produkterna följer barnens utvecklingsskeden, från i första hand 0 år upp till 10 år.

Anne Stampe har även utvecklat en “pysselkasse”, Idas Pyssel-kasse, som man kan prenumerera på. Varje månad får prenumeranterna en pysselkasse med “recept” och allt material som behövs. Det finns tre olika kassar, för barn i åldersgrupperna 4-6 år, 7-9 år och 10-12 år.

MuntraBarn arbetar även med olika klädesproducenter som designar och tillverkar prisvärda och bekväma barnkläder av hög kvalité. Materialen och designen i kläderna har valts med stor omsorg.

Ännu finns inte MuntraBarn på nätet, men inom kort finns hemsidan uppe och då startas även en online-butik.

Trots att verksamheten smugit igång under den varma sommaren har redan flera pysselträffar hållits i lokalen. Och medan Lidingösidan tar bilder på Anne Stampe ute på gatan springer två barn in i den tomma butiken.

På frågan vilka de var som så naturligt rusade in svarar hon:
– Har ingen aning, men alla barn är välkomna för det finns alltid något de kan arbeta med när de är här. Och butiken är ju öppen nästan varje dag.

Dela MuntraBarn, ny affär på Stockholmsvägen

Kommentarer

Jayne Berggren 2014-08-19 12:45

I LOVE this store! It has a wonderful concept, interesting – and fun! – products, and a warm and inviting atmosphere.

A new star is born!

Anders Wennberg 2014-08-19 07:47

Vad trevligt, dit måste vi ta barnen!

Lycka till

Anders

Kommentera

Fler artiklar från Ekonomi

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser från Google