Väder Lidingö

Lidingö lördag 19 september 2020 v. 38

Senaste kommentaren - Se fler

Paul Matell 12 sep 10:01 om Norska skidkungar satsar på Hälsans ö

Nu blir det andra bullar

tisdag 30 september 2014 16:17

Öppnat idag. Provbakning pågår.

Öppnat idag. Provbakning pågår.

Idag smygöppnade Lidingö Bröd och Patisserie på Stockholmsvägen. Helt medvetet har man inte slagit på stora degkärlet och inbjudit alla till en välgräddad fest, utan man tar det hela lite försiktigt.
– Vi håller nu på att provbaka oss fram, säger Patrik Gadelius, en av delägarna i bageriet. Det blir en intrimningsperiod som kan sträcka sig från en dag till flera månader. Vi vet inte.

Ambitionsnivån är dock satt så högt man kan komma i Sverige: Man ska bli ett av Sveriges bästa bagerier.
– Fast just nu vill vi vara Lidingös lilla brödfabrik, säger Patrik Gadelius.

Två bagare håller på att provbaka för fullt, fast det mesta såg vid Lidingösidans besök inte ut att vara några dåliga bullar. Bageriets hyllor fylls vartefter med bröd som förhoppningsvis blir populära. Men det är en provperiod, som sagt. Dessutom levererar man bröd till andra företag, som t.ex. cateringfirmor. Som kund kan man även komma in och köpa en välmatad smörgås, ta ett glas nypressad apelsinjuice och en kaffe varje vardag mellan 07.00 och 19.00. På lördagar och söndagar är det öppet 09.00 till 17.00.

Lidingö Bröd och Patisserie ingår i den grupp av matföretag som nu växer fram på Lidingö. I gruppen ingår även Långängens gård, Restaurang Bryggan, Grill Bruno och Lidingö Musteri.

Patrik Gadelius stod bakom disken denna första smygöppningsdag.

Patrik Gadelius stod bakom disken denna första smygöppningsdag.

Gustav jobbar hårt med brödkaveln. Allt här är ett hantverk.

Gustav jobbar hårt med brödkaveln. Allt här är ett hantverk.

Lite stämning av kontinenten med mässingsstänger och kakelgolv. Snart kommer också de små borden för kaffegästerna.

Lite stämning av kontinenten med mässingsstänger och kakelgolv. Snart kommer också de små borden för kaffegästerna.

Bagarna Roberth och Gustav med bullbak.

Bagarna Roberth och Gustav med bullbak.

Nu blir det andra bullarNu blir det andra bullarSkyltupphängning. Snart fylls disken med bakverk.

Skyltupphängning. Snart fylls disken med bakverk.

Även must från Lidingö Musteri finns till försäljning.

Även must från Lidingö Musteri finns till försäljning.

Dela Nu blir det andra bullar

Kommentarer

Anton Ericsson 2014-10-02 20:21

Äntligen ett riktigt bageri på ön! Jag blir alldeles varm i hjärtat. Lycka till!

Roberth Tovik 2014-10-02 18:51

Hej Sigge Cedergren
Våra öppettider är också på prov liksom bakningen, dessutom är vi ju ett bageri som bakar på plats.Bagarna börjar kl 6 på helgerna så vill du köpa bröd tidigt så knackar du bara på. Mvh Roberth bagaren.

Cecilia Lönnqvist 2014-10-02 13:16

Kul! Jag har saknat ett bra bageri på ön! Blir dock tokig på att det inte går att få tag på färskt bröd en lördagmorgon innan 9 på Lidingö! Tror att fler småbarnsföräldrar som är vakna tidigt håller med. Nåt att fundera på kanske?!

Margareta Idebom-Långström 2014-10-01 12:05

Lycka till Robert och tack för gott bröd.

Sigge Cedergren 2014-10-01 10:49

Kul med ett nytt bageri men varför öppnar man 9 på helgerna. Nu blir det gateau i alla fall.

AnnLis Åberg 2014-10-01 08:32

Härligt tillskott på Lidingö.. Lycka till Patrik.

Carina Gestrup 2014-09-30 22:19

Fick en fin kaffestund med god croissant första dagen- härligt! Lycka till!

Anders Wennberg 2014-09-30 21:57

Detta blir mycket trevligt, vi ser fram emot att bli trogna kunder

Helene Jansdotter Lindholm 2014-09-30 21:55

Blir glad av den fint målade skylten på fasaden och kommer snart att handla på detta mysiga ställe!

Per Larsén 2014-09-30 21:00

Vilket härligt initiativ. Det ser verkligen fint ut. Jag ser fram emot att bli kund här. Lycka till!

Kommentera

Fler artiklar från Ekonomi

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

Radio Lidingö, Alla tiders Visit Lidingö, stor

Annonser från Google