Väder Lidingö

Lidingö lördag 26 september 2020 v. 39

Senaste kommentaren - Se fler

Paul Matell 12 sep 10:01 om Norska skidkungar satsar på Hälsans ö

Nu packas läkemedelsdoserna till halva Sverige i Gåshaga

torsdag 21 februari 2013 22:18

Tomas Hilmo, VD i Apotekstjänst Sverige AB, Cecilia Versteegh, styrelseordförande i Bonver Logistics AB och Gerard Versteegh, styrelseordförande i Versteegh Gruppen AB.

Tomas Hilmo, VD i Apotekstjänst Sverige AB, Cecilia Versteegh, styrelseordförande i Bonver Logistics AB och Gerard Versteegh, styrelseordförande i Versteegh Gruppen AB.

I Gåshaga, där Bonvers lokaler ligger på södra Lidingö, pågår uppbyggnaden av det nya företaget Apotekstjänst Sverige AB. Vid senaste årsskifte blev marknaden för s.k. dostjänster fri efter att Apotekets monopol upphört. Sampackningen av läkemedel till patienter blev därmed konkurrensutsatt. Apotekstjänst Sverige AB har vunnit två stora upphandlingar och kommer snart ta hand om omkring hälften av alla dosleveranser i landet. Cirka 600 olika läkemedel ska handhas och distribueras.

Dostjänst är en service som patienter erbjuds via hälso- och sjukvården. Den omfattar både läkemedel i dospåsar och läkemedel i originalförpackningar. Patientens hela läkemedelsanvändning anges på ett s.k. dosrecept.

Medicinen förpackas i dospåsar och varje påse innehåller de mediciner patienten ska ta vid ett och samma tillfälle. Fördelen är att patienten slipper hålla reda på många medicinburkar och vilka mediciner som ska tas tillsammans och vid vilket tillfälle. Patienterna får sina läkemedel dosförpackade för 1-2 veckors förbrukning och varje påse är märkt med namn, innehåll och när den ska tas.

Apotekstjänst Sverige AB ingår i Bonverkoncernen och är en av företagets nya verksamhetsgrenar. Bonvers verksamhet består till stora delar av distribution så logistikkunnandet finns redan. Att distribuera rätt läkemedel till rätt person i rätt tid blir därför bara ytterligare en tillämpning av de kunskaper man har.

I somras blev det klart att Apotekstjänst Sverige AB vunnit upphandlingen för dosleveranser i Västra Götalandsregionen och Region Halland och helt nyligen vann man även ett kontrakt för den s.k. 7-Klövern, alltså landstingen i Sörmland, Örebro, Värmland, Dalarna, Gävleborg, Uppsala och Västmanland. Så nu rekryterar Apotekstjänst personal till sin verksamhet i Gåshaga.

Förutom Apotekstjänst Sverige AB arbetar också Svensk Dos AB och Apoteket AB med dosleveranser.

VD för Apotekstjänst Sverige AB är Tomas Hilmo som även är VD för Bonver Logistics. Cecilia Versteegh är styrelseordförande i Bonver Logistics AB, moderbolag till Apotektstjänst Sverige AB. Gerard Versteegh är bl.a. styrelseordförande i Versteegh Gruppen AB.

Dela Nu packas läkemedelsdoserna till halva Sverige i Gåshaga

Kommentera

Fler artiklar från Ekonomi

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

Radio Lidingö, Alla tiders Visit Lidingö, stor

Annonser från Google