Väder Lidingö

Lidingö fredag 28 februari 2020 v. 09

Senaste kommentaren - Se fler

Jan Jansson 13 jan 17:11 om Grönast på ön

Ny ägare av Blue Hotel

onsdag 18 december 2013 17:41

Johan Svensson kommer och Ejnar Söder går vidare till nya äventyr. Pressbild

Johan Svensson kommer och Ejnar Söder går vidare till nya äventyr. Pressbild

Från den 15 januari nästa år blir Johan Svensson och några kollegor ägare till Blue Hotel AB på Elfviks udde. Säljare är Ejnar Söder, en av den svenska hotellvärldens stora. Det var han som t.ex. skapade Esso Motorhotel. Ejnar Söder har, tillsammans med sina söner Per och Jan, drivit Blue Hotel sedan tio år. Under dessa år har man bl.a. byggt en turkisk Haman och satsat på “unplugged meetings”, vällagad mat och spännande viner.

Johan Svensson har cirka 15 års erfarenhet från branschen och har varit VD för Svenska Möten, Aronsborgs Konferenshotell och nu senast för nyöppnade Clarion Hotel Arlanda. Visionen är att växa sakta med ett antal fristående hotell i Stockholm och runt om i Mälardalen. Blue Hotel blir det första hotell där Johan Svensson själv går in som ägare.

– Jag blev förälskad i Blue Hotel redan för tio år sedan när Ejnar bjöd in mig som en av de första gästerna på hotellet. Att få ta över ansvaret och ägandet efter familjen Söder är en ära, säger Johan Svensson i ett pressmeddelande.

Och Ejnar Söder är lika entusiastisk:
– När jag hörde att Johan ville ta över blev jag väldigt glad. Jag har haft ögonen på honom i över tio år och vet att han och hans gäng kommer att göra ett fantastiskt jobb på Blue Hotel.

Ejnar Söder och hans söner kommer efter försäljningen att fokusera på att öppna The Winery Hotel vid Järva tillsammans med HKC Hotels.

Blue Hotel Elfviks Udde byggdes av IBM, Nordic Education Center 1969, och huset beskrevs vid öppningen 1970 som en arkitektonisk pärla. Hotellet har 14 konferenslokaler för deltagare upp till 150 personer och 62 hotellrum, de flesta med havsutsikt.

Blue Hotel Elfvik Udde. På sommaren har man uteservering med utsikt mot Höggarnsfjärden. Arkivbild

Blue Hotel Elfvik Udde. På sommaren har man uteservering med utsikt mot Höggarnsfjärden. Arkivbild

Dela Ny ägare av Blue Hotel

Kommentera

Fler artiklar från Ekonomi

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

Radio Lidingö, Alla tiders Visit Lidingö, stor

Annonser från Google