Väder Lidingö

Lidingö måndag 8 mars 2021 v. 10

Senaste kommentaren - Se fler

Elizabeth Salmonson 24 nov 21:33 om Välkommen till Katarina Grettes magiska värld

Ny ridskola på Elfvik

söndag 29 maj 2016 10:18

MÅNGA I KÖ. Den 15 juli startar Anna Borglund och Botilda Levin en ny ridskola på Elfvik med 17 nya ponnyer och hästar. Annelie Nyman, som drivit ridskolan på Elfviks Gård sedan 2010, flyttar sin verksamhet till Skåne.

Anna Borglund (t.v) med Hena, ponnyn Sannie och Botilda Levin med Semper Fi. De startar sin verksamhet den 15 juli. Foto: Ridskolan på ElfvikAnna Borglund (t.v) med Hena, ponnyn Sannie och Botilda Levin med Semper Fi. De startar sin verksamhet den 15 juli. Foto: Ridskolan på Elfvik

De två är båda uppvuxna på Lidingö och har lång erfarenhet från ridskoleverksamhet som ridlärare, beridare och som tävlingsryttare. De kommer närmast från Järfälla Ridskola där Botilda arbetat som biträdande ridskolechef och ridlärare och Anna som ridlärare och beridare. Botilda Levin har 15 års erfarenhet av att driva ridverksamhet på olika ställen i Stockholmsområdet och ägde och drev ridskola i egen regi på Elfviks Gård mellan åren 2003-2009.

– Anna och Botilda har både lång erfarenhet, utbildning och visioner som vi tycker stämmer mycket bra in på en ridskola på Elfvik, säger Johanna Lagercrantz, arrendator Elfviks Gård, som i hela urvalsprocessen haft stöd av Lidingö Ryttarförening.

Idag står många i kö för att få ridskoleplats på Stockby och Elfvik.

– Vi är mycket glada och entusiastiska över att det nu är klart att vi kan komma igång med en ny ridskola på Elfvik. Både Anna och jag har arbetat tillsammans under många år och dessutom bor vi båda på ön, så att kunna få göra detta på hemmaplan känns extra roligt. Jag kommer arbeta som ridskolechef och Anna är ansvarig för det administrativa. Vi ska båda att verka som ridlärare och beridare för att utbilda hästarna, säger Botilda Levin.

– Redan från mitten av juli kan vi erbjuda privatlektioner på Elfvik och i slutet på sommaren har vi ridläger. Den nya ridskolan har sju nya ponnyer och tio hästar. Ridskoleterminen startar runt den 15 augusti i samband med skolstarten, säger Anna Borglund.

Fakta:
Ridskoleverksamhet har funnit på Elfviks Gård i många år och sedan 2009 finns ett nära samarbete mellan ridskolan på Elfvik och Lidingö Ryttarförening (LRF). Sedan 2010 är det arrendatorn på Elfviks Gård och LRF som tecknar avtal med den verksamhet som önskar hyra in sig och sina hästar för att driva ridskola på Elfvik.

Lidingö Ryttarförening (LRF) har cirka 800 medlemmar och vänder sig till alla med ett intresse för ridsporten och som bor eller rider på ön. LRF har ett samverkansavtal med Ridskolan Stockby AB och ridskolan på Elfviks Gård. Medlemmarna köper ridlektioner av LRF som i sin tur köper lektionsridning i grupp (inklusive instruktör och hästhyra) av Ridskolan Stockby AB och ridskolan på Elfviks Gård.

Dela Ny ridskola på Elfvik

Kommentarer

Botilda Levin 2016-05-30 22:48

Alla som är intresserade av att veta mer om den nya ridskolan kan hitta mer information på Facebook/Elfviksridskola Anna & Botti och inom kort kommer ridskolans nya hemsida med mer information vara igång, www.elfviksridskola.se

Anders Odéen 2016-05-29 19:30

"Hittar ingen hemsida"... Ett tips - Åk dit och kolla!

Karin Pouzar 2016-05-29 14:22

Lycka till med er nya verksamhet. Det kommer gå strålande. KARMA!
kram från Karin

Linda Lindberg 2016-05-29 13:08

Vart vänder man sig om man vill börja rida där? Hittar ingen hemsida eller kontaktuppgifter.

Paul matell 2016-05-29 11:56

Det har varit många märkliga trick från stadens sida och dåvarande majoritet i samband med att Botilda blev uppsagd den 19 maj 2008. För den intresserade finns förutom ett antal initierade artiklar på Lidingösidan boken "Historien om hur Lidingö stad vräkte Elfviks ridskola" skriven av journalisten och författaren Sophie nachemson-Ekwall.

Jag kan bara önska lycka till för Botilda är en riktigt duktig ridlärare som månar både elever och hästar. Så bra att Anna och Botilda får komma tillbaka!

Birgitta Olsen 2016-05-29 10:53

Snarare Nygammal Ridskola. Lycka till o hoppas ponnyerna och hästarna slipper mögligt hö denna gång.

Kommentera

Fler artiklar från Ekonomi

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser från Google