Väder Lidingö

Lidingö måndag 8 mars 2021 v. 10

Senaste kommentaren - Se fler

Elizabeth Salmonson 24 nov 21:33 om Välkommen till Katarina Grettes magiska värld

Pier 16 är det nya namnet

torsdag 10 april 2014 15:10

Pier 16 är det nya namnet

Lidingös nygamla restaurang och hotellrörelse i Gåshaga får namnet Pier 16. Namnet anknyter dels till att hela byggnaden ligger på en pir, dels till att området heter Gåshaga Pirar och dels till att adressen är Värdshusvägen 14 – 16. De nya ägarna beräknar att öppna restaurangverksamheten under senare delen av maj. Hotellverksamheten kommer igång under sensommaren.

– Vi börjar nu skapa vårt team som ska jobba med oss, möblerna har beställts, viner och annat prövas och vi satsar på att ha färdigt och öppna under senare delen av maj, säger Mia Granath, en av de fyra restauratörer som tar över efter f.d. Gåshaga Sealodge, se Lidingösidan 4 april.

Den som utformar menyerna och är Pier 16:s “matguru” är alltså Mattias Larsson, även känd som “Fredagskocken”. Han jobbade länge på Villa Söderås och de senaste åren har han drivit Moderngastronomi.se

– Hans ledord är att laga ”ärlig mat”, d.v.s. jobba med bra råvaror och mycket smaker. Vi kommer inte att ha en uttalad inriktning på vare sig mat eller inredning. Maten ska som sagt vara ärlig, god, mycket smaker och inte så krånglig. Inredningen ska kännas inbjudande och mysig, med en kolonial touch, säger Mia Granath till Lidingösidan.

– Vår vision är att skapa en mötesplats med en varm och välkomnande stämning där den goda maten står i fokus.

Dela Pier 16 är det nya namnet

Kommentarer

Donald Sumpter 2014-08-05 15:24

Jag var där igår (2014/08/05), 350 kr för två glas vin och några nötter! Det är alldeles för dyrt. De nya sittplatserna är obekväma och ser billig ut, liksom billiga gjort bordsnummer och balustraden vid vattnet håller på att ruttna. Jag trodde den sista ägaren “Gary” åtminstone försökt att ge vissa atmosfär. Jag har gett de två tidigare ägarna en chans, men konceptet fungerar inte riktigt. Fram till fastighetsägaren sänker sina hyreskrav och i sin tur gör det möjligt för hyresgästerna att ta ut lägre mer rimliga priser, kommer jag inte att gå dit igen.

Peder Sjögreen 2014-04-15 20:37

En restaurang vid Värdshusvägen i Gåshaga som med sitt namn vill anknyta till detta borde väl för högre farao kunna kallas Gåshaga Värdshus. Ifall man vill att folk ska hitta dit vill säga. Det här låter ju som en granne till Kajplats 12 på Norrmälarstrand – dessutom med utländskt namn!

Lars H Ericsson 2014-04-11 23:41

Som sagt, mycket trevligt att stället öppnar igen. Men varför hela tiden detta märkliga svenska nervösa fenomen att behöva döpa saker till utländska namn? Om namnet skall knyta an till Gåshaga Pirar borde väl den nya restaurangen heta Pir 16.

Patrik Jonsson 2014-04-11 15:03

Verkligen jättekul att restaurangen vid Gåshaga pirar återuppstår i ny skepnad o regim – nåt att glädja sig åt här på Lidingö!
Jag är dock lite trött på det alltmer omfattande fikonspråket i mat- o krogsammanhang. Ett bra sätt att kolla om utsagor är vettiga är att sätta in ett “inte” eller skriva tvärtom vad som sägs.
Alltså gör vi så med Maria Granaths policybeskivning ovan av nya Pier 16:
Maten på Pier 16 ska – i enlighet med språktestet ovan – alltså vara “oärlig”, det ska jobbas med usla råvaror nästan utan smak. Maten ska vara mycket tillkrånglad. Inredningen i nya Pier 16 ska kännas utestängande och trist – med en ickekolonial touch.
Nja, det låter inte bra och fullständigt obegripligt. Och det gäller nog tyvärr Mia Granaths originalbeskrivning av matpolicyn på Pier 16 också.
Den säger ingenting om vad som planeras eller vilken mat som ska serveras eller hur nya inredningen ska se ut. Ärligt talat Maria – vad menas med “kolonial touch”?
Ibland är det nog bättre o vänta med en policybeskrivning tills man verkligen har något att berätta.
Bortsett från detta – hoppas Pier16 blir en succé många år framöver!
Bästa hälsningar PJ!

Pernilla Lejnerborn 2014-04-10 16:49

Kan man inte få till en gästhamn på Gåshaga
också? Det hade bidragit till mer trafik, liv å
rörelse och ruljans. Det saknas verkligen.

Kommentera

Fler artiklar från Ekonomi

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser från Google