Väder Lidingö

Lidingö fredag 28 februari 2020 v. 09

Senaste kommentaren - Se fler

Jan Jansson 13 jan 17:11 om Grönast på ön

Pigg hotellkedja fyller 50 år idag

tisdag 21 maj 2013 00:29

Hotelldirektör Henrik Berghult och Scandic Forestas köksmästare Mina Bechara hälsar alla välkomna till terrassen med den härliga utsikten. Dessutom blir det födelsedagstårta.

Hotelldirektör Henrik Berghult och Scandic Forestas köksmästare Mina Bechara hälsar alla välkomna till terrassen med den härliga utsikten. Dessutom blir det födelsedagstårta.

För exakt 50 år sedan slog Esso Motor Hotell upp dörrarna i Laxå och välkomnade sina första gäster. 1984 bytte företaget namn till Scandic Hotels. 2009 bytte Foresta på Lidingö namn till Scandic Foresta. Det är en vital 50-åring som nu firar sin födelsedag. På Scandic Foresta serveras födelsedagstårta till både gäster och personal. Hotelldirektör Henrik Berghult hälsar alla välkomna att titta in under dagen och kvällen och smaka på den speciella jubileumstårtan.

Idag femtio år efter starten för Esso Motor Hotell i Laxå har hotellkedjan vuxit sig stark och påverkat både svensk och internationell hotellbransch. Kedjan har nu 156 hotell med över 30 000 rum runt om i Europa.
Esso Motor Hotell var inspirerat av de amerikanska motellen. Optimismen grodde i Sverige och framtiden var ljus. Att åka på bilsemester blev allt mer populärt och då uppstod behovet av hotell nära de stora Europavägarna. Hotellen anpassades så att gästerna, som kom med bil, hade bekvämligheter och moderna nyheter som TV på rummet.

– När Esso Motor Hotell grundades var det startskottet på en ny epok i den svenska och nordiska hotellbranschen och vi gjorde det möjligt för fler att bo på hotell. Hos oss är den typiska gästen idag konferensdeltagare eller helgresenär, men även hos oss finns spår av motorhotellen då Foresta från början hade en integrerad bensinstation från just Esso på parkeringen, berättar Henrik Berghult.

Den som vill se lite nostalgi kan klicka på denna länk för att se en åtta minuter lång film där bl.a. den legendariske Ejnar Söder berättar om starten för Esso Motor Hotell.

1963 i Hälsingborg. Ett underbart vykort.

1963 i Hälsingborg. Ett underbart vykort.

Förr i världen, för 50 år sedan, i Gävle.

Förr i världen, för 50 år sedan, i Gävle.

Dela Pigg hotellkedja fyller 50 år idag

Kommentarer

cristina erikson 2013-05-21 19:33

Grattis finaste Scandic Foresta! Spara lite tårta till på fredag!

/cristina erikson

Anders Odéen 2013-05-21 09:34

Breviks Herrklubb kommer klockan 19.00 att besöka och gratulera jubilaren samt inta en god middag. Vi ser fram emot den fina tårtan till dessert!

Kommentera

Fler artiklar från Ekonomi

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

Radio Lidingö, Alla tiders Visit Lidingö, stor

Annonser från Google