Väder Lidingö

Lidingö måndag 8 mars 2021 v. 10

Senaste kommentaren - Se fler

Elizabeth Salmonson 24 nov 21:33 om Välkommen till Katarina Grettes magiska värld

Presenter istället för pengar på Stockholmsvägen

onsdag 14 maj 2014 00:01

Pernilla Lejnerborn utanför sin Royal Design-butik på Stockholmsvägen.

Pernilla Lejnerborn utanför sin Royal Design-butik på Stockholmsvägen.

För ett drygt halvår sedan öppnade Pernilla Lejnerborn sin Royal Design-butik på Stockholmsvägen, i Swedbanks gamla banklokal.
– Vi är en life style-butik och säljer kökutrusning, inredningsartiklar, mattor och möbler samt smycken, säger Pernilla Lejnerborn. Vi har ungefär 5 000 artiklar i butiken men kunderna har tillgång till Royal Designs hela sortiment på 70 000 artiklar via internet. Finns inte det man söker i affären beställer vi hem det omgående och då kan kunden hämta här eller få det hemskickat.

Franchisekedjan Royal Design startade 1999 på nätet. Den första fysiska butiken kom till så sent som 2011 i Sturegallerian. I oktober förra året öppnades samtidigt sex butiker runt om i landet, en av dem på Lidingö. Lokalen är på 400 kvadratmeter inklusive övervåning. Pernilla Lejnerborn hade under ett par år letat efter en lämplig butiksyta i eller nära Lidingö centrum. Stadens näringslivschef Cristina Erikson tipsade henne om den tomma lokalen och det gick mycket fort att komma överens med den gamle ägaren.

I julas var det högsäsong och nu i maj kommer nästa topp. Butiken har laddat med presentartiklar inför alla examina som tas och alla bröllop och konfirmationer som hålls. Med lite bättre väder så blir det även fart på både grill och picknick.

– Det tar ett tag innan alla lidingöbor har hittat oss, men vi har blivit väldigt bra mottagna, säger Pernilla Lejnerborn, som flyttade hit för två år sedan från Kristianstad och då tog familjen med sig. Hon har en motsvarande butik i sin gamla hemstad och var därför laddad med både kunskaper och erfarenheter när hon kom till Lidingö.

Royal Design säljer bl.a. köksutrustning.

Royal Design säljer bl.a. köksutrustning.

Dela Presenter istället för pengar på Stockholmsvägen

Kommentera

Fler artiklar från Ekonomi

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser från Google