Väder Lidingö

Lidingö lördag 26 september 2020 v. 39

Senaste kommentaren - Se fler

Paul Matell 12 sep 10:01 om Norska skidkungar satsar på Hälsans ö

Rikshem säljer sina hyreshus i Käppala

tisdag 10 december 2013 22:46

Jupitervägen i Käppala. Arkivbild

Jupitervägen i Käppala. Arkivbild

Rikshem, som är ett av Sveriges största privata bostadsbolag, äger tre hyresfastigheter i Käppala, på Merkuriusvägen och Jupitervägen. Man har nu beslutat att sälja husen till det familjeägda Tagehus Holding AB. De tre fastigheterna består av 460 bostäder plus drygt 1 400 kvadratmeter lokalyta. Tagehus Holding AB tar över fastigheterna den 29 januari 2014.

Husen i Käppala, som alla har tre våningar, byggdes 1958 och 1961 och har lägenheter i storlek från 1 rum och kök till 6 rum och kök.

– Vi ser fram emot att få välkomna nya hyresgäster till Tagehus. Vi ser goda möjligheter att bygga värden långsiktigt genom detta förvärv som samtidigt innebär att vi utökar vårt bostadsbestånd markant. Tagehus har en lång tradition av att äga, förvalta och utveckla bostadsfastigheter och Lidingö-beståndet blir ett bra komplement till vår övriga fastighetsportfölj”, säger Karl Lilja, VD för Tagehus Holding AB.

Fakta
Tagehus, som är samlingsnamnet för Tagehus Holding AB och det i Nederländerna baserade T Ljungberg BV, är ett familjeägt företag som varit verksamt sedan 1946. Tagehus verksamhet är indelad i affärsområdena Fastigheter, Bostäder och kontor samt Utvecklingsprojekt. Övriga affärsområden är bl.a. Tagebad där bl.a. Medley, den största privatägda operatören av kommunala bad- och friskvårdsanläggningar i Sverige, ingår. Tagehus Holding AB och T Ljungberg BV ägs av familjerna Ljungberg och Holmström tillsammans.

Rikshem har sammanlagt cirka 19 000 bostäder runt om i landet till ett värde av drygt 17,9 miljarder kronor. Rikshem ägs av Fjärde AP-fonden och AMF.


Markeringen på kartan visar var bilden är tagen.

Dela Rikshem säljer sina hyreshus i Käppala

Kommentarer

Mike 2014-03-19 15:31

En alldeles otroligt häpnadsväckande nonchalans från Rikshems sida som inte gett ut någon som helst information till sina hyresgäster innan de bara sålde till Tagehus. All kötid för internbyte bara försvann som man hade i Rikshem. Får och skall det gå till så här?, jag trodde Rikshem var ett seriöst företag.

Kommentera

Fler artiklar från Ekonomi

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

Radio Lidingö, Alla tiders Visit Lidingö, stor

Annonser från Google