Väder Lidingö

Lidingö måndag 8 mars 2021 v. 10

Senaste kommentaren - Se fler

Elizabeth Salmonson 24 nov 21:33 om Välkommen till Katarina Grettes magiska värld

Snart tar m/s Ballerina hand om trafiken till Storholmen

tisdag 25 februari 2014 12:06

m/s Ballerina, utanför Larsbergs brygga. Arkivbild

m/s Ballerina, utanför Larsbergs brygga. Arkivbild

Waxholmsbolaget har nu tecknat ett tvåårigt avtal med Utö Rederi AB om driften av båttrafiken på linjen Ropsten-Tranholmen-Storholmen. Trafikstart blir på skärtorsdagen den 17 april och som tidigare blir det fem till sju dagliga turer fram till den 6 januari 2015. Ressels Rederi AB, som tidigare skötte trafiken, ville inte fortsätta trafiken eftersom den konstruktion som Waxholmsbolaget erbjöd inte blev lönsam, se Lidingösidan 16 januari.

m/s Ballerina är välkänd för alla som åkt mellan Larsbergsbryggan, Nacka och Nybrokajen. Ballerina är nyligen ombyggd och anpassad för god tillgänglighet utan hindrande trappsteg. Fartyget är också lite snabbare än sin föregångare, den 106-åriga m/s Storholmen, trotjänaren som i över 60 år gick i samma trafik.

När Storholmen sattes i trafik från Ropsten 1952 var både Tranholmen och Storholmen nästan uteslutande bebyggda med fritidshus. Men de senaste årens utveckling med året runt-fastigheter har ökat resandeunderlaget, trafiksäsongen har blivit längre och det är daglig trafik hela säsongen.

Dela Snart tar m/s Ballerina hand om trafiken till Storholmen

Kommentera

Fler artiklar från Ekonomi

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser från Google