Väder Lidingö

Lidingö söndag 28 maj 2017 v. 21

Senaste kommentaren - Se fler

Sten Hedman 27 maj 22:23 om En poäng på tre matcher

Starta eget-veckan succé

måndag 30 april 2012 07:30

- Starta eget-veckan i stadshuset blev en riktig succé säger Susanne Söderberg från NyföretagarCentrum Lidingö.

- Starta eget-veckan i stadshuset blev en riktig succé säger Susanne Söderberg från NyföretagarCentrum Lidingö.

- Det har varit en succé hela veckan, säger Susanne Söderberg från NyföretagarCentrum på Lidingö, när rådgivningen i Lidingö stadshus entréhall stängde i fredags kväll. Under en vecka har hon, representanter från Företagarna på Lidingö och stadens näringslivschef Cristina Erikson, haft inspirerande samtal med många som funderat på att starta eget. Se Lidingösidan 24 april.

– Vi har tagit emot omkring 15 personer per dag som önskat mer information om att starta eget. De har varit i alla åldrar, från 18 år upp till 70. Många yngre kom från Nyckelviksskolan och Bosön. Normalt har vi på NyföretagarCentrum Lidingö ungefär 5-6 rådgivningar per vecka på vårt kontor i Dalénum. Men nu när vi var i stadshusets entréhall blev det lättare att nå oss, säger Susanne Söderberg.

När veckan startade hade hon 200 startpaket med information som intresserade kunde ta med sig för att få en uppfattning hur det är att vara egen företagare. I fredags middag gick det sista startpaketet iväg.

– Många som talat med oss har tankar på att starta något inom hälsoområdet, liksom inom produktförsäljning och design. En del idéer har verkligen möjlighet att kunna växa. Begreppet hälsa är en trend men det finns också en stor marknad som är intresserad av nya idéer inom just det området.

– Till hösten, i september och oktober, kommer vi tillsammans med Lidingö stad att ordna något nytt som vi kallar för “Laptop lobby”, i stadshusets entréhall. Då bjuder vi in företagare på ön att ta med sig dator och sitta här och arbeta tillsammans med andra företagare. Några timmar eller längre, det avgör alla själva. Det blir plats för ett 40-tal personer. Tänk vilka möten och kontakter det kan bli mellan öns företagare och vilka nätverk som kan bildas, säger Susanne Söderberg.

NyföretagarCentrum Lidingö finansieras av det lokala näringslivet på ön. Sponsorerna är engagerade företag som vill bidra till att företagandet ökar. SEB, Swedbank, Danica fondförsäkring, Lidingö stad, Lidingöhem och Företagarna Lidingö är alla sponsorer. Ju fler sponsorer, desto fler rådgivningar och kurser kan de två rådgivarna ge.

På Lidingö startades förra året 439 nya företag. Ungefär hälften av dem som haft diskussioner med NyföretagarCentrum på ön startar sedan företag. För en del tar det två år efter besöket innan de kommer igång. Men, det är inte bara de som tänker starta företag som tar kontakt. En del har drivit sina företag både två och tre år men känner att de behöver mer kunskaper och söker därför upp NyföretagarCentrum.

Dela Starta eget-veckan succé

Kommentera

Fler artiklar från Ekonomi

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google