Väder Lidingö

Lidingö måndag 8 mars 2021 v. 10

Senaste kommentaren - Se fler

Elizabeth Salmonson 24 nov 21:33 om Välkommen till Katarina Grettes magiska värld

Restaurangstjärnor tar hand om Villa Elfvik Strand

tisdag 22 mars 2016 07:24

ERFARNA KRÖGARE. Tiki Blomkvist och Jonas Ålund, båda med ledande roller på flertalet av Stockholms tongivande restauranger bakom sig, har tagit över driften av Villa Elfvik Strand. I det som tidigare kallades för klubbhuset på anläggningen Elfvik Strand kan man nu få skräddarsydda event- och matupplevelser i den 750 kvadratmeter stora huset.

Villa Elfvik Strand. ArkivbildVilla Elfvik Strand. Arkivbild Tiki Blomkvist och Jonas Ålund. Foto: Niklas AlexanderssonTiki Blomkvist och Jonas Ålund. Foto: Niklas Alexandersson

Elfvik Strand, som tidigare hette AtSea, och ännu tidigare Skogshem, ritades av arkitekt Anders Tengbom (invigdes 1958) och ligger på Elfvikslandet bara tjugo minuters bilresa från Stureplan. Direkt nedanför Villa Elfvik Strand ligger bryggan för den som istället vill ha en 35 minuters båttur från eller till Nybroplan.

- Vi har väldigt länge letat efter en bra lokal för fester och restaurangverksamhet som också har ett bra kök och det har vi äntligen hittat nu. Att vi dessutom kan erbjuda gäster att övernatta på hotellet (kan ta upp till 200 gäster) i direkt anslutning till våra lokaler är fantastiskt bra för verksamheten, säger Tiki Blomkvist.

Bakgrund:
Tiki Blomkvist och Jonas Ålund träffades för första gången i köket på restaurang Fredsgatan 12 i Stockholm. Jonas är utbildad kock och har under tjugo års tid arbetat med krögaren Melker Andersson inom F12-gruppen, där han var delägare. På senare tid har han varit med och utvecklat catering-verksamhet för restauranger som Kommendören, Tennstopet, Vassa Eggen och Boqueria. Tiki kommer senast från jobbet som restaurangchef för Tennstopet och har tidigare varit Catering & Event Manager på Vassa Eggen-gruppen samt på restaurang Fredsgatan 12 och serverat på Teatergrillen och Sturehof. På Villa Elfvik strand ansvarar Tiki för allt som rör matsalen och Jonas för köket.

Dela Restaurangstjärnor tar hand om Villa Elfvik Strand

Kommentera

Fler artiklar från Ekonomi

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser från Google