Väder Lidingö

Lidingö söndag 23 januari 2022 v. 03

Senaste kommentaren - Se fler

Britt Elisabeth Broström 21 mar 13:23 om Åsa Regnér till FN

Två caféer på Lidingö med på White Guides lista

tisdag 31 maj 2016 08:06

BAKVERKSGUIDE. Restaurangguiden White Guide, som givits ut sedan 2005, testar varje år 800 restauranger och 300 caféer i Sverige. Restaurangerna bedöms framför allt utifrån personlighet, förnyelse, hållbarhet och ambiance och caféerna utifrån kaffe- och bakverksutbud. På årets cafélista återfinns två på Lidingö bland de 74 Stockholmsfik som uppmärksammas. Det är Lidingö Bröd & Patisserie och Långängens gård.

Lidingö Bröd & Patisserie på Stockholmsvägen 40 hamnar i kategorin "Mycket god klass" och får 29 av 40 möjliga poäng och detta omdöme:

Kontinental feeling bland lyxiga bakverk
Det finns en internationall känsla i väggarna på det här lilla patisseriet och dörren slår som en vindflöjel när gäster kliver in och sedan ut med välfyllda påsar i händerna – de smöriga croissanterna är redan legendariska på ön. För den som vill sitta ner med en god kaffe och en liten bakelse gäller det att kunna samsas med andra. Små bord och några väggfasta bänkar bildar en liten caféavdelning i ena hörnet av lokalen och här är man inte ensam! Kaffet hanteras med omsorg och snart fyller underbara tårtbitar och bullar borden. Den absoluta höjdaren för dagen är en liten pistagebit med en syrligt uppfriskande limecrème som verkligen sätter fart på snålvattnet.

Långängens gård återfinns i kategorin "God klass" och får 26 av 40 möjliga poäng och detta omdöme:
En plats för rekreation och godsaker
Till Långängens gård går man för att koppla av, ta en fika, äta en lunch, jobba lite på den bärbara datorn eller för att få en härlig stund med barnen. De små ombonade rummen i 1700-talsbyggnaden får mysbarometern att slå i taket och under sommarhalvåret bänkar man sig gärna i den lummiga trädgården. Det egna bageriet levererar bakverk av högsta klass och det är svårt att värja sig mot den silkeslena kolapajen när den förför gommen. Självserveringen blir näst intill svår att handskas med när man själv får skära upp sin bit. "Vi kallar det samvetsbitar" ler den trevliga flickan bakom disken.

Inga andra restauranger på Lidingö, bortsett från Långängens gård, återfinns i White Guides lista för år 2016.

Dela Två caféer på Lidingö med på White Guides lista

Kommentarer

Anders Wennberg 2016-06-04 00:58

Vi uppskattar verkligen familjen Gadelius caféer och restauranger, skoj för Lidingö med nya trevliga ställen samt förnyelse av mysiga Långängen. Grattis att det även uppmärksammas av White Guides

Ulla Lindgren 2016-06-02 21:25

Grattis Lotta Gadelius!

kerstin nylander 2016-05-31 23:39

Trippar Anders grattis!

Anders Odéen 2016-05-31 09:06

Mångdubbla grattis till Patrik Gadelius!

Kommentera

Fler artiklar från Ekonomi

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google