Väder Lidingö

Lidingö torsdag 4 mars 2021 v. 09

Senaste kommentaren - Se fler

Elizabeth Salmonson 24 nov 21:33 om Välkommen till Katarina Grettes magiska värld

Villan har åter öppnat

onsdag 22 juni 2016 00:01

NY VÄLKÄND ÄGARE. Uppdaterad. Restaurang Villan, vid Larsbergs brygga, öppnade i torsdags sin lunchservering. Man kommer hålla öppet mellan 11.00 och 14.00 på vardagar till och med den 7 juli. Öppnar åter den 8 augusti. Stängt midsommarafton. Ny ägare till restaurangen är det sedan fyra generationer välkända matföretaget Lisa Elmqvist AB, som normalt finns i Östermalmshallen i Stockholm.

Restaurangchefen Patricia Bengtsson i Villans kök.Restaurangchefen Patricia Bengtsson i Villans kök.

När Östermalmshallen skulle byggas om och alla mataffärer måste flytta ut i den tillfälliga saluhallen på Östermalmstorg, hittade Lisa Elmqvists ägare restaurang Villan på Lidingö. Lisa Elmqvist letade efter ett produktionskök som låg nära Östermalmstorg, eftersom de provisoriska lokalerna inte hade utrymmen för allt som en delikatessaffär med egen tillverkning behöver ha. Sedan några månader lagas därför den mat som säljs i Östermalmshallen på Lidingö. Fisk, skaldjur, pajer, allt som behöver beredas görs i Dalénumområdet, där just nu ett 20-tal personer arbetar. En kylbil kommer fyra gånger om dagen och hämtar maten till hungriga stockholmare. Och säkert tillhör även en del lidingöbor i just Dalénum kundkretsen. I så fall äter de mat lagad på hemmaplan.

Allt detta berättar restaurangchefen Patricia Bengtsson när Lidingösidan gör ett besök.
- Vi kommer behålla namnet Villan så länge. I början serverar vi endast två rätter per dag - en kötträtt och en fiskrätt. Med kaffe kostar lunchen 95 kronor. Vi använder samma råvaror som till maten i våra butiker.

- Att byta namn till Lisa Elmqvist skulle innebära att vårt utbud direkt behövde vara lika stort som i Östermalmshallen. Vårt namn förknippas ju med hög klass och ett varierat utbud, men här i Villan är vår huvudsakliga verksamhet att färdigställa den mat som ska in till stan. Luncherna är något som vi nu testar, men som i höst kanske kan utökas.

- I restauranglokalerna finns dock möjlighet att redan nu ha både konferenser och fester och där kan vi självklart leverera ett varierat utbud av mat, säger Patricia Bengtsson.

Sven Erixsons välkända väggmålning pryder en av väggarna.Sven Erixsons välkända väggmålning pryder en av väggarna. Villan omgiven av vildvinet. OBS att Aga-huset, som fanns i bakgrunden, nu är helt borta.Villan omgiven av vildvinet. OBS att Aga-huset, som fanns i bakgrunden, nu är helt borta.

Dela Villan har åter öppnat

Kommentarer

Patrik A Edgren 2016-06-22 11:36

Kanske blir det "Lisa på Lidingö" så småniningom?

paul matell 2016-06-22 09:43

Välkommen och grattis. Har ni lunchöppet på midsommarafton?

Kommentera

Fler artiklar från Ekonomi

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser från Google