Väder Lidingö

Lidingö tisdag 31 mars 2015 v. 14

Senaste kommentaren - Se fler

Anders Bergstedt 31 mar 16:46 om Nu sätter Lidingö stad hårt mot Villa Söderås

Vinet 8.90 från Lidingö säljs nu över hela landet

måndag 26 mars 2012 15:50

Vinmakarna Johan Zälle och Per Hallgren från Högberga Vinfabrik och deras stolthet, det egentillverkade vinet 8.90.

Vinmakarna Johan Zälle och Per Hallgren från Högberga Vinfabrik och deras stolthet, det egentillverkade vinet 8.90.

Högberga Vinfabriks egentillverkade toscanska rödvin 8.90 finns från i dag i Systembolagets alla butiker i hela Sverige och det är inte längre enbart butikerna Lidingö, Garnisonen och Fältöversten som säljer vinet. Beslutet att sälja det lokalproducerade vinet har tagits av Systembolaget, i väntan på regeringens lagförslag om gårdsförsäljning av alkoholhaltiga drycker.

– För oss på Högberga Vinfabrik på Lidingö innebär det att vi kommer nå ut till alla vinkonsumenter i Sverige utan merkostnader för transporter. Fram till idag har vi endast haft möjlighet att sälja till de tre närmaste systembolagen, säger Johan Zälle, en av vinmakarna i Högberga Vinfabrik.

Fakta: Högberga Vinfabrik startade 2010 på Lidingö och är den enda vintillverkaren i Sverige som arbetar med toskanska druvor, vilka man själva plockar i Italien och sedan transporterar till Lidingö. Druvorna Cabernet Sauvignon och Sangiovese vinifieras sedan efter hantverkets alla regler: krossas, rensas, pressas, ekfatslagras, buteljeras och etiketteras, och man erbjuder sina kunder att medverka i processen. Vinet lagras delvis på svenska ekfat från Visingsö. Totalt produceras 7500 fl per år, var av 1500 fl riservor.

Dela Vinet 8.90 från Lidingö säljs nu över hela landet

Kommentera

Fler artiklar från Ekonomi

Lidingösidan, Samarbetspartners
Lidingö jobbmässa

Senaste kommentarerna

Annonser från Google