Väder Lidingö

Lidingö måndag 16 juli 2018 v. 29

Senaste kommentaren - Se fler

Johan Mihkelson Ringqvist 15 jul 13:02 om Sommarjobb i backen för breddad vinteråkning

Ansgarskyrkan: Boksläpp. Öppet hus

Börjar: 2018-02-14 15:30 Slutar: 2018-02-14 17:30

Ansgarskyrkan: Boksläpp. Öppet hus

Margareta Höök Wennfors och hennes man Björn Wennfors har givit ut boken "Kvinnan som red över Himalaya". Boken, som innehåller över 150 bilder, handlar om hennes föräldrars resor till och arbete i dåvarande Östturkestan, nuvarande Xinjiangprovinsen i nordvästra Kina. Mamman Elisabeth Höök var lidingöbo i över 45 år till sin död 1991.

Boken är i stort format, inbunden. 192 sidor. Säljs i samband med boksläppet.

Ur förordet, skrivet av Bertil Svensson, internationell rådgivare Equmeniakyrkan:
”En av missionshistoriens mest dramatiska missioner är just denna mission, som Margareta Höök Wennfors berättar om utifrån de dagböcker hennes mamma, Elisabeth, lämnat efter sig. Det var oerhörda fysiska strapatser att bara ta sig till Östturkestan; från Srinagar i Indien, via Gilgit i nuvarande Pakistan, över Himalaya till Kashgar, en oas utefter Sidenvägen.

Trots hårt motstånd och martyrskap arbetade missionärerna troget med undervisning och sjukvård, de översatte och tryckte Bibeln och andra böcker, de bildade församlingar och tog hand om föräldralösa barn. Inget var omöjligt för dem. Missionärerna fungerade som pastorer, läkare, lärare, byggmästare och upptäcktsresande och de brann för att göra gott mot alla de mötte.”

Adress: Odenvägen 3, Lidingö centrum

Kommentera

Fler evenemang

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser