Väder Lidingö

Lidingö tisdag 17 juli 2018 v. 29

Senaste kommentaren - Se fler

Carola Hellström 17 jul 02:15 om Markbrand i Bodal

Elfviks gård: Skog och Saxofon*

Börjar: 2018-04-25 19:00 Slutar: 2018-04-25 20:00

Elfviks gård: Skog och Saxofon*

Provföreställning av "Skog och Saxofon" som sedan ska på turné. Första gången den möter publiken. Därför är det ingen entré, man är välkommen som provpublik, men måste anmäla sig i förväg.

"Sedan barnsben har artisten Erik Winqvist studerat skogens vibrationer. Under tiden har det tillkommit mycket ny kunskap om hur träd i gamla skogar kommunicerar, konkurrerar och samarbetar, de använder kemiska signaler, de kopplar ihop rötter, de behöver svampar och hyfer, de kommunicerar med beröring.

Att konkurrensen om ljus och näring påverkar trädens utseende kan alla se, men det finns så mycket mer. Det kan vara svårt att förstå trädens kommunikation. När du vill förstå skogen så pröva med att tänka på att träden har en annan tidsuppfattning än människor och djur, det går sakta, mycket sakta."

Föreställningen är en enaktare, men kan åtföljas av en diskussion. Publiken kan vara stor eller liten. Scenkraven är små och enkla.

* Bokning och information: info@winkir.se, 0708 77 66 67

Plats: Elfviks gård, Magasinet

Kommentarer

Kerstin Norberg 2018-04-26 15:50

Vilken fantastisk föreställning! Och vilken scenpersonlighet Erik Winqvist är! Efter att ha tagit del av fyra olika sätt att se på skogen kan vi luta oss tillbaka och blunda och lyssna på Eriks saxofonspel i 40 minuter, och man sitter förtrollad och upplever träden och fåglarna. Magiskt, som man säger numera!

Kommentera

Fler evenemang

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser