Väder Lidingö

Lidingö onsdag 16 januari 2019 v. 03

Senaste kommentaren - Se fler

Karin Wallgren 11 jan 07:32 om Lidingösidan 2004 - 2018

Lidingö kyrka: Musik i sommarkväll

Evenemangen finns nu på Visit Lidingö

Börjar: 2018-07-25 19:00 Slutar: 2018-07-25 20:00

Musik i sommarkväll – Musikaliska akvareller. Ett färgspel av klanger mellan sopran, flöjt och harpa

Mitt i sommaren, i dess transparenta grönska, finner vi musik som blandar sig med naturens egen klang. Sopranens skimmer vävs ihop med flöjtens silverklang på en botten av ljuv harpa. Klangen speglar så väl den stämning av värme och ljum vind som vi får njuta av under sommaren.

Arabesque trios musik är Debussys ljusa och färgrika tonmåleri. En musikalisk akvarell där varje fras bär spår av mystik och dröm. Det lockas med Dimman lättar för flöjt och harpa av Nielsen med strimmor av nordiskt ljus? Faurés andliga "En prière" för sopran och harpa är en drömmande ljuv färgkomposition som ansluter mjukt i karaktär. Ni som längtar efter harpa på nära håll får njuta av Baroque-Flamenco för soloharpa av Deborah Henson-Conant. En explosion av ekvilibristisk harpmusik.

Medverkande:
Margareta Nilsson, harpa
Eric Sunnerstam, flöjt
Karin Skoog, sång

Gruppen Arabesque trio har spelat tillsammans i olika sammanhang under en lång period. Erik och Margareta som duo sedan 1986 och trion gjorde musik tillsamman redan för 5 år sedan.

Karin Skoog är utbildad på Masterprogrammet i sång vid Musikhögskolan i Stockholm. Förutom att hon sjunger i olika kammar- och kyrkomusiksammanhang har hon varit solist i flera av Stockholms Operettensembles uppsättningar och tilldelats Kungliga Musikaliska Akademins nationella stipendium. Margareta Nilsson hör till Sveriges främsta harpister, ständigt efterfrågad som solist, kammar- och orkestermusiker, även internationellt. Hon är också en erfaren och uppskattad pedagog, sedan 2009 verksam vid Lilla Akademien i Stockholm.

Erik Sunnerstam tog solistdiplom 1990 vid musikhögskolan i Stockholm. Han har spelat flöjt 25 år på Folkoperan och turnerat med Stockholms Ensemblen till 12 länder i Asien bl.a. Nordvietnam och Brunei. Erik arbetar som frilans och gör kammarkonserter under sommaren i olika konstellationer.

Entré 100 kr • Köp biljetter på biljettmonster.se eller direkt i kyrkdörren

Plats: Kyrkallén 4

Kommentera

Fler evenemang

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser